Υλικά
Υλικά (για 6 μερίδες)
24 φτερούγες κοτόπουλο
μαρμελάδα
1 κιλό λεμόνια καθαρισμένα από τη φλούδα (συμπεριλαμβανομένου και του άσπρου)
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. νερό
4 «μπαστουνάκια» βανίλιας
30 γρ. ζάχαρη-άχνη
30 γρ. soy sauce
Παρασκευή
Φτιάχνουμε ένα σιρόπι με το νερό και τη ζάχαρη και βράζουμε μέσα τα λεμόνια για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η ψίχα.
Περνάμε τα λεμόνια από μια λεπτή σήτα.
Βάζουμε το μίγμα αυτό σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη-άχνη, τη βανίλια και τη soy sauce.
Βράζουμε, μέχρι η μαρμελάδα να σιροπιάσει.
Μαρινάρουμε τις φτερούγες στη μαρμελάδα για 4 ώρες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 15 λεπτά και σερβίρουμε.
H απλότητα της κουζίνας του Πέσκια είναι απατηλή.
Kρύβει γνώση και σκέψη που μεταδίδονται ως γευστική πολυπλοκότητα στα πιάτα του.
Παράδειγμα αυτό το πιάτο, το οποίο απλώς είναι μια μαρινάρα, αλλά τι μαρινάρα! Tα λεμόνια κονφί παντρεύονται ιδανικά με τη βανίλια, ενώ η σάλτσα σόγιας προσφέρει τη στιβαρή βάση και τη δομή, για να χτιστούν οι πιο ανάλαφρες γεύσεις της μαρινάρας.