Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
1 αγγούρι
2 μικρά πεπόνια
1/4 από ένα μικρό καρπούζι
100 γρ. ντοματίνια
100 γρ. πράσινες ντομάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
2 κ.σ. φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
1 1/2 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
1 1/2 κ.σ. χυμός από πορτοκάλι
3 κ.σ. φρουτώδες ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Καθαρίστε και κόψτε το αγγούρι κατά μήκος.
Βγάλτε τα σπόρια του και κόψτε σε λεπτές φέτες.
Βάλτε τις φέτες σε ένα σουρωτήρι και πασπαλίστε με αλάτι, αφήνοντάς τες για 15 λεπτά.
Έπειτα, ξεπλύντε καλά με νερό και στραγγίξτε, πιέζοντας, για να φύγουν τα υγρά.
Καθαρίστε τα πεπόνια και το καρπούζι, κόψτε στη μέση και αφαιρέστε τους σπόρους.
Με το ειδικό εργαλείο βγάλτε μπαλάκια από τη σάρκα τους.
Ανακατέψτε τα μπαλάκια με τις φέτες από το αγγούρι, τα ντοματίνια, τις φέτες από την πράσινη ντομάτα και το δυόσμο.
Ανακατέψτε καλά.
Φτιάξτε τη βινεγκρέτ αναμιγνύοντας το μέλι, το ξίδι, το χυμό από πορτοκάλι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Ρίξτε τη βινεγκρέτ πάνω από τη σαλάτα και ανακατέψτε καλά.
O Anton Mosiman θεωρείται, μαζί με τους αδερφούς Roux και τον Νίκο Λαδένη, ένας από τους πρωτεργάτες της γαστρονομικής επανάστασης στην Αγγλία.
Αν και η παρακάτω συνταγή είναι κάπως ’80s, διατηρεί ακόμη τη μεταφορική και κυριολεκτική φρεσκάδα της (από το βιβλίο του «Naturally»).