Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
600 γρ. στρογγυλά φρέσκα φασολάκια
4 άσπρα μανιτάρια
Χυμός από 1 λεμόνι
100 ml κρεμ φρες
1 εσαλότ ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Καθαρίστε και πλύντε τα φασολάκια.
Τοποθετήστε τα σε αλατισμένο νερό και βράστε σε δυνατή φωτιά, δίχως να τα σκεπάσετε.
Όσο είναι ακόμα al dente, βγάλτε τα με μια τρυπητή κουτάλα και βουτήξτε τα σε παγωμένο νερό.
Στραγγίξτε.
Πλύντε και ψιλοκόψτε τα μανιτάρια.
Βάλτε το αλάτι και το πιπέρι στον πάτο ενός μπολ.
Προσθέστε το χυμό λεμονιού, την κρέμα, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και το μαϊντανό.
Ανακατέψτε καλά με ένα πιρούνι.
Προσθέστε τα φασολάκια και τα μανιτάρια και ανακατέψτε καλά.
O Jοel Robuchon θεωρείται από πολλούς ο σπουδαιότερος σεφ στον κόσμο.
Ένα γεύμα στο γνωστό L’Atelier de Jοel στο Παρίσι, αλλά και στο πιο πρόσφατο εστιατόριο La Table, καταδεικνύει γιατί.
Αν κάτι χαρακτηρίζει τον σεφ αυτόν είναι η σύνθετη απλότητα, εμφανής και σε αυτή τη συνταγή (από το La Cuisine de Jοel Robuchon).