Follow us

Bhutta hara pyaza (babycorn μανιτάρια και φρέσκο κρεμμυδάκι)

Το Ρατζαστάν μιλάει στην ψυχή του ταξιδιώτη, στη γλώσσα των χρωμάτων και της χλιδής των Rajput. Για όσους δεν ταξιδέψουν εκεί, ο αμέσως πιο ηδονικός τρόπος για να μεταφερθούν στον εξωτισμό του είναι μέσα από τον πλούτο της κουζίνας του. Οι άνθρωποι των Samode, των δύο καλύτερων ξενοδοχείων «πολιτιστικής κληρονομιάς» της Ινδίας, βρέθηκαν στην Αθήνα και έφεραν πιο κοντά μας την αυθεντική γεύση του μύθου…

Bhutta hara pyaza (babycorn μανιτάρια και φρέσκο κρεμμυδάκι)

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

300 γρ. λευκά μανιτάρια

200 γρ. Baby corn, βρασμένο

150 γρ. ηλιέλαιο

20 γρ. πάστα σκόρδου

5 γρ. κόκκινα τσίλι, σπασμένα

5 γρ. κορίανδρος ξερός, σπασμένος

750 γρ. ντομάτες, ψιλοκομμένες

4 πράσινα τσίλι, ψιλοκομμένα

30 γρ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο

20 γρ. κορίανδρος φρέσκος, ψιλοκομένος

20 γρ. βούτυρο

200 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

10 γρ. Garam Masala

40 γρ. capsicum (κόκκινες, καυτερές πιπεριές)

Αλάτι

Παρασκευή

Μανιτάρια
Αφαιρούμε το κοτσανάκι και κόβουμε τα μανιτάρια στα δύο.

Τα πλένουμε καλά και τα σοτάρουμε σε περίπου 20 γρ.

ηλιέλαιου, σε μέτρια φωτιά, για 4-5 λεπτά.

Στραγγίζουμε.

Σος
Θερμαίνουμε σε ένα τηγάνι το υπόλοιπο λάδι, προσθέτουμε την πάστα σκόρδου σε μέτρια φωτιά για 20 δευτερόλεπτα.

Προσθέτουμε το σπασμένο κορίανδρο, ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα, βάζουμε και τις ντομάτες και σοτάρουμε ελαφρώς.

Προσθέτουμε τα πράσινα τσίλι, το τζίντζερ και το μισό κορίανδρο.

Ανακατεύουμε καλά.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα ξεχωριστό τηγάνι, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά.

Βάζουμε και το capsicum και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.

Προσθέτουμε τη σος από το άλλο τηγάνι, στη συνέχεια τα μανιτάρια και το baby corn, ανακατεύουμε διαρκώς για 3-4 λεπτά, και δοκιμάζοντας ρίχνουμε αλάτι, αν χρειαστεί.

Πασπαλίζουμε με το Garam Masala και τον υπόλοιπο κορίανδρο.

Ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε με ινδικό ψωμί (ή με πίτα).

«Εύκολο» συνοδευτικό φαγητό, που σερβίρεται με ρύζι ή με το «κυρίως» της επιλογής σας.

Οι Ινδοί πολύ συχνά προτιμούν αυτό το πιάτο τις ημέρες της χορτοφαγίας –μια-δυο ημέρες κάθε εβδομάδα τρώνε μόνο λαχανικά– με σκοπό να καθαρίσει το σώμα.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.