Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
25-30 κυβάκια κοτόπουλου
500 γρ. μαρούλι Iceberg
150 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 κόκκινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
20 γρ. φρέσκος κορίανδρος, ψιλοκομμένος
Σoς
50 ml μέλι
30 ml λεμόνι (χυμός)
5 γρ. μείγμα Garam Masala*
50 ml ελαιόλαδο
5 γρ. φρέσκο τριμμένο πιπέρι
Αλάτι
*(Tην Garam Masala θα τη βρείτε στα μεγάλα σουπερμάρκετ ή στις αγορές γύρω από την οδό Αθηνάς)
Γαρνιτούρα
12-16 φύλλα μαρουλιού
2 ντομάτες, ψιλοκομμένες
20 γρ. τζίντζερ
(Όλα κομμένα ζουλιέν. Τα μουλιάζουμε λίγο σε αλάτι και χυμό λεμονιού)
Παρασκευή
Αναμειγνύουμε τα κυβάκια κοτόπουλου με τα λαχανικά, περιχύνουμε με τη σος και τοποθετούμε πάνω στα φύλλα του μαρουλιού.
Γαρνίρουμε με τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το τζίντζερ.
Σερβίρεται δροσερή.
Δροσιστικό πρώτο πιάτο, αρκετά «απαλό» στη γεύση, αλλά με ιδιαίτερα ινδικά στοιχεία.