Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
200 γρ. μανιτάρια σιιτάκε
200 γρ. μανιτάρια τρομπέτες
200 γρ. μανιτάρια κανθαρίσκοι
200 γρ. βασιλομανίταρα (σέπες)
50 γρ. βούτυρο
20 ml μαδέρα
50 ml ζωμός κοτόπουλου
Εστραγκόν
Μαϊντανός
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Κόβουμε τα μεγάλα μανιτάρια σε μικρά κομμάτια, ώστε να έχουν όλα το ίδιο μέγεθος, και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά.
Τα σβήνουμε με κρασί μαδέρα και τα αφήνουμε να γλασάρουν.
Τα αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μαϊντανό και τα φύλλα εστραγκόν.
Ζεσταίνουμε το ζωμό από το κοτόπουλο, μέχρι να αρχίσει να γλασάρει και περιχύνουμε με αυτόν τα μανιτάρια.
Κρασί μαδέρα, ζωμός κοτόπουλου και εστραγκόν αποτελούν το ιδανικό υπόβαθρο για να προβληθούν τα εκφραστκά αρώματα και η πολύπλοκη γεύση των άγριων μανιταριών.
Το βούτυρο ενώνει, απαλά, το σύνολο.