Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
Burger
250 γρ. τόνος ψιλοκομμένος
12 ψωμάκια για hamburger
1 ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 μαρουλόφυλλα, ψιλοκομμένα
2 κ.σ. ηλιέλαιο
Αλάτι
Γλάσο
1 φλιτζ. σάλτσα τεριγιάκι
1 κ.σ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
½ κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο
2 ½ κ.σ. μέλι
2 ½ κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
1/3 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί
Παρασκευή
Γλάσο
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί κατά το 1/3.
Η ποσότητα είναι κάπως μεγαλύτερη απ’ ό,τι θα χρειαστεί, αλλά φυλάσσεται για πολύ καιρό στο ψυγείο.
Μπέργκερ
Πλάθουμε τον ψιλοκομμένο τόνο και τον φορμάρουμε σε μικρά μπιφτέκια διαμέτρου 6 εκ.
περίπου.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το λάδι.
Αλατίζουμε ελαφρώς τα μπιφτέκια τόνου και από τις δύο πλευρές, τα τοποθετούμε στο τηγάνι και τα σοτάρουμε και απο τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα.
Περιχύνουμε το κάθε burger με λίγο από το γλάσο.
Ανοίγουμε τα ψωμάκια και τοποθετούμε στο κάτω μισό το μαρούλι, το κρεμμύδι και την ντομάτα διαδοχικά.
Τοποθετούμε το μπιφτέκι τόνου πάνω στην ντομάτα και σκεπάζουμε με το άλλο μισό ψωμί.
Ένα surprise fast food, όπου ο κιμάς αντικαθίσταται από τόνο και η κλασική αμερικανιά της κέτσαπ υποχωρεί μπροστά σε μια ανατολίτικη μουστάρδα με σόγια.