Follow us

Quesadillas με μοσχάρι γάλακτος μπρεζέ και ασιάγκο, σε συνταγή του Γιάννη Λουκάκου

Το φύρδην μίγδην των υλικών δεν κάνει το fusion, ακριβώς όπως και το ταίριασμα signe ρούχων δεν είναι haute couture. Με τη συνεργασία του Γιάννη Λουκάκου, σεφ στο εστιατόριο Semiramis του ομώνυμου ξενοδοχείου, και του Νεκτάριου Ντάλλα, μετρ στο «48 The Restaurant», σας προσκαλούμε σε ένα cocktail party-συνάντηση πολιτισμών. Στο πιάτο ή στο ποτήρι.

Quesadillas με μοσχάρι γάλακτος μπρεζέ και ασιάγκο, σε συνταγή του Γιάννη Λουκάκου

Υλικά

Υλικά (για 6 άτομα)

Πιτάκια

6 πίτες τορτίγιας με διάμετρο 20 εκ.

2 κ.σ. ελαιόλαδο


Γέμιση

½ κιλό μοσχάρι γάλακτος, στηθοπλευρά

100 γρ. τυρί ασιάγκο ή κασέρι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι μεγάλο, χοντροκομμένο

1 καρότο χοντροκομμένο

1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο

5 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 φλιτζ. κόκκινο κρασί

2 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλο

10 κλωνάρια θυμάρι

1 ντομάτα σε λεπτές ροδέλες, κομμένες στη μέση

1 κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα πιπέρι

Παρασκευή

Ζεσταίνουμε μια χαμηλή κατσαρόλα (ιδανικά, με μεταλλικά χερούλια) σε δυνατή φωτιά.

Αλατίζουμε και πιπερώνουμε το κρέας.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να αποκτήσει έντονο σκούρο ξανθό χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Το αποσύρουμε και προσθέτουμε κρεμμύδι, καρότο και σέλερι, και σοτάρουμε ανακατεύοντας, μέχρι να πάρουν και αυτά έντονο χρώμα και να μυρίσουν.

Ρίχνουμε το σκόρδο και το θυμάρι και σβήνουμε με το κρασί.



Προσθέτουμε το ζωμό και το κρέας, σκεπάζουμε με το καπάκι (ή το μεταφέρουμε σε ένα σκεύος τύπου γάστρας) και τοποθετούμε στο φούρνο για 1 ½ ώρες.

Σουρώνουμε το κρέας (κρατάμε το ζωμό) και το ψιλοκόβουμε.

Το επαναφέρουμε σε μια κατσαρόλα με το ζωμό και βράζουμε σε σιγανή φωτιά, μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και να γκλασάρει το κρέας.

Διατηρούμε ζεστό.

Λαδώνουμε τις τορτίγιες με το ελαιόλαδο και τις ζεσταίνουμε στο γκριλ και από τις δύο πλευρές.

Τις ανοίγουμε στη μέση και γεμίζουμε με κρέας, ντομάτα, φρέσκο κρεμμύδι και τυρί.

Τυλίγουμε σαν χωνί και σερβίρουμε.

Η επιτυχία της παρακάτω συνταγής έγκειται στο γεγονός ότι καταφέρνει να δώσει την αίσθηση του Μεξικού, διατηρώντας όμως τις λεπτές γεύσεις της Γαλλίας.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.