Υλικά
Υλικά (για 6 μικρά σάντουιτς)
340 γρ. πάπια confit σε θερμοκρασία δωματίου
85 γρ. αμερικάνικο χαβιάρι από στουριόνι (sturgeon)
1 κεφάλι σγουρό μαρούλι
1 μικρό τεμάχιο χαλούμι κομμένο σε φέτες 0,5 εκατοστού
1 λεμόνι
Παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι.
Παρασκευή
Προθερμαίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και καλύπτετε τον πάτο με παρθένο ελαιόλαδο.
Ροδίζετε τις φέτες χαλούμι και από τις δύο πλευρές.
Τις βγάζετε από το τηγάνι και τις τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη σγουρή σαλάτα στύβοντας το λεμόνι, προσθέτοντας 2 κ.σ παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, και τη διατηρείτε.
Για να φτιάξετε τα σάντουιτς, τοποθετείτε πρώτα τη σγουρή σαλάτα στη βάση, ακολουθεί η πάπια confit, το χαβιάρι και ένα κομμάτι χαλούμι.
Το διαπερνάτε με διακοσμητικό μίσχο και το κόβετε διαγωνίως στη μέση.
Αν και ο ίδιος πιστεύει ότι τα σκεύη μιλάνε και λένε μόνα τους πότε είναι έτοιμο το πιάτο, έχετε το νου σας όταν τηγανίζετε το χαλούμι, ώστε να μην το αφήσετε να λιώσει πολύ και χάσει το σχήμα και την υφή του.
Όσο για το σάντουιτς; Μην περιμένετε ψωμιά.
Τα υλικά τυλίγονται στο μαρούλι που τα κρατά δεμένα.
Ενδιαφέρον ο συνδυασμός του confit, o oποίος αποκτά σπιρτάδα και οξύτητα από το χαβιάρι.