Υλικά
130 γρ. σέλινο/σέλερι κομμένο σε μικρούς κύβους, Υλικά για 1 μεσαία σαλατιέρα
120 γρ. μήλα (κατά προτίμηση ξινόμηλα), κομμένα σε μικρούς κύβους,
50 γρ. χοντροκοπανισμένα καρύδια,
70 γρ. κόκκινα σταφύλια ολόκληρα,
125-175 γρ. σπιτική μαγιονέζα
Εκτέλεση
Αναμειγνύετε όλα τα υλικά και στο τέλος προσθέτετε τη μαγιονέζα.
Σερβίρετε τη σαλάτα βάζοντας κουταλιές από το μείγμα μέσα σε τρυφερά μαρουλόφυλλα.
Θα πρέπει να είναι δροσερή ή σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά όχι κρύα, για να μη δίνει την εντύπωση ότι έχει μείνει με τις ώρες στο ψυγείο.
Η πινελιά της συνταγής
Μπορείτε να προσθέσετε στη μαγιονέζα 2 κ.σ κρέμα γάλακτος για να γίνει λίγο πιο ελαφριά και να περιχύσετε το μήλο με μερικές σταγόνες λεμόνι ώστε να μη μαυρίσει.
Τα φύλλα του μαρουλιού αποτελούν διακοσμητικό στοιχείο στη σαλάτα και δεν πρέπει να κόβονται μέσα στο μπολ.