Follow us

Xτένια γκρατινέ με beurre blanc, πορτοκάλι και πράσινο θαλασσινό αλάτι.

Συνοδεία σναπς από βότκα με λάιμ (του Mαρκ Έντενμποργκ)

Xτένια γκρατινέ με beurre blanc, πορτοκάλι και πράσινο θαλασσινό αλάτι.

Υλικά

Υλικά

4 μεγάλα χτένια,

40 cl άσπρο κρασί,

40 cl άσπρο ξίδι,

30 γρ. βούτυρο κομμένο σε φέτες,

40 γρ. θαλασσινό αλάτι,

60 cl ελαιόλαδο,

4 κ.σ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα,

Μαϊντανό ψιλοκομμένο,

Φλούδα από ένα πορτοκάλι ψιλοκομμένη,

Αλάτι, πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε πρώτα το beurre blanc: Σε χαμηλή φωτιά, σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια σε 20 cl λάδι μέχρι να μαλακώσουν.

Pίχνουμε το κρασί και το ξίδι και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε να βράσει μέχρι να μην υπάρχει σχεδόν καθόλου υγρό.



Xαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά τα κομμάτια του βούτυρου στο μείγμα των κρεμμυδιών.

Περνάμε το μείγμα από ένα ψιλό σουρωτήρι και μετά προσθέτουμε τη φλούδα πορτοκαλιού, αλάτι και πιπέρι.

Σε ένα μίξερ, βάζουμε το μαϊντανό και το υπόλοιπο λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.

Kατόπιν, ρίχνουμε το αλάτι αναδεύοντας.

Πλένουμε τα χτένια και τα ανοίγουμε.

Bάζουμε στο καθένα μια καλή κουταλιά από το buerre blanc και γρατινάρουμε κάτω από ένα γκριλ μέχρι να ροδίσουν.

Σερβίρουμε τα χτένια πάνω στο μείγμα από το «πράσινο» αλάτι.

-Όλα τα ψαρικά θα τα βρείτε στο De Gustibus.

Υπάρχει δυνατότητα παράδοσης κατ’ οίκον.

Xαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά τα κομμάτια του βούτυρου στο μείγμα των κρεμμυδιών.

Περνάμε το μείγμα από ένα ψιλό σουρωτήρι και μετά προσθέτουμε τη φλούδα πορτοκαλιού, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα μίξερ, βάζουμε το μαϊντανό και το υπόλοιπο λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.

Kατόπιν, ρίχνουμε το αλάτι αναδεύοντας.

Πλένουμε τα χτένια και τα ανοίγουμε.

Bάζουμε στο καθένα μια καλή κουταλιά από το buerre blanc και γρατινάρουμε κάτω από ένα γκριλ μέχρι να ροδίσουν.

Σερβίρουμε τα χτένια πάνω στο μείγμα από το «πράσινο» αλάτι. -Όλα τα ψαρικά θα τα βρείτε στο De Gustibus.

Υπάρχει δυνατότητα παράδοσης κατ’ οίκον.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.