Ριζότο με κρασί Barbera d’Asti μανιτάρια και κάστανα

Ριζότο με κρασί Barbera d’Asti μανιτάρια και κάστανα
Υλικά (για 4 άτομα)
300 γρ. ρύζι (κατά προτίμηση carnaroli)
700 ml Barbera dAsti
200 γρ. διάφορα φρέσκα αρωματικά μανιτάρια (ιδανικά και μία λευκή τρούφα)
100 γρ. κάστανα
2 μικρά κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
150 γρ. βούτυρο
150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
1 lt ζωμό κρέατος ή λαχανικών
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια σε 50 γρ. από το βούτυρο και ελάχιστο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, προσθέτετε το ρύζι και το σοτάρετε για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Στη συνέχεια, το περιχύνετε με το κρασί και το αφήνετε μέχρι να εξατμιστούν τελείως τα υγρά. Προσθέτετε το βραστό ζωμό, σταδιακά, κάθε φορά που το ρύζι απορροφά μια ποσότητα. Την τελευταία φορά προσθέτετε τα μανιτάρια και τα κάστανα, αφού πρώτα τα έχετε σοτάρει. Μόλις θα σωθεί όλος ο ζωμός κι ενώ το ρύζι είναι ακόμα al dente, απομακρύνετε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και την παρμεζάνα κι ανακατεύετε προσεκτικά για να μη διαλυθούν τα κάστανα. Σερβίρετε αμέσως σε ζεστά πιάτα. Προτείνετε μαζί φρέσκο πιπέρι, από το μύλο.



Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen