Υλικά
320 γρ. ριγκατόνι τύπου σέλινο, βρασμένα σε αλατισμένο νερόΥλικά (για 4 άτομα)
120 γρ. αρακάς, καθαρισμένος και ζεματισμένος σε αλατισμένο νερό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
150 γρ. φρέσκια παντσέτα, κομμένη σε κυβάκια
1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
80 γρ. παρμεζάνα, κομμένη σε φλοίδες
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σουρώνετε τα ζυμαρικά και κρατάτε λίγο από το νερό όπου έβρασαν.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σ ένα τηγάνι και σοτάρετε τα κυβάκια της παντσέτας.
Μόλις πάρουν χρώμα, ρίχνετε στο τηγάνι τον αρακά και τον σοτάρετε κι αυτόν.
Ρίχνετε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά, προσθέτετε και την κρέμα γάλακτος και αφήνετε να πάρουν μια βράση.
Προσθέτετε τα ζυμαρικά και τα γυρίζετε λίγο με μια ξύλινη σπάτουλα για να ενσωματωθούν τα υπόλοιπα υλικά.
Πασπαλίζετε με τα μυριστικά.
Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε στα πιάτα, πασπαλίζοντας με τις φλοίδες παρμεζάνας.