Υλικά
180 γρ. ψαχνό από ψητό ή σουβλιστό αρνί, κομμένο σε κυβάκια Υλικά (για 4 άτομα)
100 γρ. πατάτες βρασμένες και κομμένες σε κυβάκια
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κρόκος αβγού
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. δυόσμο ψιλοκομμένο
1 πρέζα κύμινο
250 γρ. έτοιμο φύλλο κουρού
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το κρέας με τις πατάτες, το κρεμμύδι και το δυόσμο.
Αλατοπιπερώνουμε.
Ανοίγουμε το φύλλο με τον πλάστη πάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια.
Κόβουμε με το κουπ-πατ 4 δίσκους με διάμετρο 18 εκ.
Μοιράζουμε το μείγμα του κρέατος στα τέσσερα κομμάτια της ζύμης.
Βρέχουμε ελαφρά την περίμετρο του κάθε δίσκου και τον διπλώνουμε σε ημικύκλιο.
Πιέζουμε τις δύο άκρες του για να κλείσουν και να κολλήσουν μεταξύ τους.
Λαδώνουμε ελαφρά τη λαμαρίνα του φούρνου και τα πιτάκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 230°C φούρνο για 15 λεπτά.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 140°C και τα ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσοκόκκινο χρώμα.
Εναλλακτικά, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις πατάτες με φρέσκο ανθότυρο.