Follow us

Πιτάκια με αρνί και δυόσμο

Πιτάκια με αρνί και δυόσμο

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

180 γρ. ψαχνό από ψητό ή σουβλιστό αρνί, κομμένο σε κυβάκια

100 γρ. πατάτες βρασμένες και κομμένες σε κυβάκια

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κρόκος αβγού

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.γ. δυόσμο ψιλοκομμένο

1 πρέζα κύμινο

250 γρ. έτοιμο φύλλο κουρού

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το κρέας με τις πατάτες, το κρεμμύδι και το δυόσμο.

Αλατοπιπερώνουμε.

Ανοίγουμε το φύλλο με τον πλάστη πάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια.

Κόβουμε με το κουπ-πατ 4 δίσκους με διάμετρο 18 εκ.

Μοιράζουμε το μείγμα του κρέατος στα τέσσερα κομμάτια της ζύμης.

Βρέχουμε ελαφρά την περίμετρο του κάθε δίσκου και τον διπλώνουμε σε ημικύκλιο.

Πιέζουμε τις δύο άκρες του για να κλείσουν και να κολλήσουν μεταξύ τους.

Λαδώνουμε ελαφρά τη λαμαρίνα του φούρνου και τα πιτάκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 230°C φούρνο για 15 λεπτά.

Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 140°C και τα ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσοκόκκινο χρώμα.

Εναλλακτικά, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις πατάτες με φρέσκο ανθότυρο.

Επίσης...

Καγιανάς με Πράσο, Ανθότυρο και Κατσικάκι

Η συνταγή για έναν υπέροχο καγιανά.

Αρνάκι στη Γάστρα με Πορτοκάλι

Το αρνάκι-λουκούμι σε όλο του το μεγαλείο, γεμάτο αρώματα από μυρωδικά και πορτοκάλι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Μαγικότερη Κρεατόσουπα

Μια εντελώς διαφορετική κρεατόσουπα, όπως τη φτιάχνουν συχνά στο Πήλιο, αλλά και στα νησιά του Ιονίου.

Αρνάκι Φρικασέ με Αμπελόφυλλα

Ένα καταπληκτικό, αλλιώτικο φρικασέ.

Κατσικάκι με Ντοματίνια

Πώς θα φτιάξεις κατσικάκι με ντοματίνια.

Κατσικάκι Γεμιστό

Η συνταγή για κατσικάκι γεμιστό.

Αρνάκι με Αγκινάρες

Η συνταγή για αρνάκι με αγκινάρες.

Κατσικάκι Μεθυσμένο

Πώς θα φτιάξεις κατσικάκι μεθυσμένο.

Κλασικό Αρνάκι Κλέφτικο

Πώς θα φτιάξετε το κλασικό αρνάκι κλέφτικο.

Χουνκιάρ Μπεγιεντί

Η συνταγή για το αυθεντικό χουνκιάρ μπεγιεντί, όπως το φτιάχνουν στην Κωνσταντινούπολη.

Κεμπάπ με Αρνί

Η συνταγή για το πιο νόστιμο κεμπάπ με αρνί.

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.