Follow us

Ταρτάκια με μπρόκολο, ελιές, κάππαρη και αντζούγιες

Ταρτάκια με μπρόκολο, ελιές, κάππαρη και αντζούγιες

Υλικά

Υλικά (για 12 ταρτάκια)

12 έτοιμα ταρτάκια (μεσαίο μέγεθος)

1 μέτριο πράσινο μπρόκολο

200 γρ. ελιές Καλαμών

200 γρ. αντζούγιες στο λάδι

4 σκελίδες σκόρδο

2 κουταλιές κάππαρη

1 φλιτζάνι τριμμένο κασέρι

3 αβγά

3 πιπεριές Φλωρίνης

4 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε το μπρόκολο, πετάμε το κοτσάνι, χωρίζουμε τα μπουκετάκια και το βράζουμε σε καλά αλατισμένο νερό για 5 λεπτά.

Tο αφήνουμε να στραγγίξει καλά σ’ ένα σουρωτήρι και το χοντροκόβουμε.

Στη συνέχεια βγάζουμε το κουκούτσι από τις ελιές και τις κόβουμε στα δύο, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο, ξεπλένουμε και στραγγίζουμε την κάππαρη και κόβουμε τις αντζούγιες σε τρία κομμάτια.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

Μαγειρεύουμε το σκόρδο στο ελαιόλαδο σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε το μπρόκολο, τις ελιές και την κάππαρη και ανακατεύουμε πολύ ελαφρά με ξύλινη κουτάλα και στη συνέχεια τα βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις αντζούγιες, εξακολουθώντας ν’ ανακατεύουμε πολύ ελαφρά.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ και προσθέτουμε τα χτυπημένα αβγά και το τριμμένο τυρί.

Ανακατεύουμε πολύ ελαφρά με πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το μοιράζουμε στα ταρτάκια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180°C φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι να στερεοποιηθεί το μείγμα.

Σερβίρουμε το κάθε ταρτάκι γαρνιρισμένο με μια λωρίδα πιπεριά Φλωρίνης.

Διατροφική αξιολόγηση
Θερμίδες:306 (ανά ταρτάκι).


Πιάτο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και ασβέστιο.

Διατροφική αξιολόγηση συνταγών:
Μελίνα Σ.

Καριπίδου (MSc Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Yπεύθυνη Διαιτολογικού Τμήματος Κλινικής «Μητέρα»)

Καριπίδου (MSc Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Yπεύθυνη Διαιτολογικού Τμήματος Κλινικής «Μητέρα»)

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.