Follow us

Κατσικάκι με αγκινάρες

Κατσικάκι με αγκινάρες

Υλικά

Υλικά (για 8-10 άτομα)

2 κιλά κατσικάκι, κομμένο σε μικρά κομμάτια

10 φρέσκες αγκινάρες καθαρισμένες

3-4 καρότα κομμένα σε ροδέλες

1/2 κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε κυβάκια

1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος

1 ματσάκι μάραθος ψιλοκομμένος

2 ολόκληρες ντομάτες ξεφλουδισμένες

1 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο

1 ποτηράκι κρασιού φρέσκος χυμός λεμονιού

3 κρόκους αβγών

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και τσιγαρίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ξερό κρεμμύδι για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε για άλλα 3-4 λεπτά, προσέχοντας να μην πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, τα καρότα, τις ντομάτες, το χυμό του λεμονιού και δύο ποτήρια νερό.



Σκεπάζουμε το σκεύος κι αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά.

Μόλις το κρέας έχει σχεδόν βράσει, προσθέτουμε τον άνηθο, το μάραθο, τις αγκινάρες και λίγο ζεστό νερό ακόμα και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά.

Χτυπάμε τους κρόκους σε μια λεκάνη, προσθέτουμε σιγά σιγά ένα φλιτζάνι από τον ζεστό ζωμό της κατσαρόλας, περιχύνουμε το φαγητό και κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα να πάει παντού (προσοχή: δεν ανακατεύουμε καθόλου με κουτάλα για να μη λιώσουν οι αγκινάρες).

Αφού πάρει 2-3 βράσεις το φαγητό, σβήνουμε τη φωτιά.

Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και πάνω από κάθε πιάτο τρίβουμε πιπέρι.

Tip:
Μπορούμε και να μην αβγοκόψουμε το φαγητό και να προσθέσουμε περισσότερο χυμό λεμονιού, που μαζί με την ντομάτα δίνουν πολύ ωραία γεύση.


Σκεπάζουμε το σκεύος κι αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά. Μόλις το κρέας έχει σχεδόν βράσει, προσθέτουμε τον άνηθο, το μάραθο, τις αγκινάρες και λίγο ζεστό νερό ακόμα και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά. Χτυπάμε τους κρόκους σε μια λεκάνη, προσθέτουμε σιγά σιγά ένα φλιτζάνι από τον ζεστό ζωμό της κατσαρόλας, περιχύνουμε το φαγητό και κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα να πάει παντού (προσοχή: δεν ανακατεύουμε καθόλου με κουτάλα για να μη λιώσουν οι αγκινάρες). Αφού πάρει 2-3 βράσεις το φαγητό, σβήνουμε τη φωτιά. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και πάνω από κάθε πιάτο τρίβουμε πιπέρι. Tip: Μπορούμε και να μην αβγοκόψουμε το φαγητό και να προσθέσουμε περισσότερο χυμό λεμονιού, που μαζί με την ντομάτα δίνουν πολύ ωραία γεύση.

Επίσης...

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Ρολό Κιµά µε Σάλτσα Ντοµάτας

Πώς θα φτιάξεις ρολό κιµά µε σάλτσα ντοµάτας.

Ρολό Κιµά µε Τρία Είδη Κρέατος

Η συνταγή για ρολό κιµά µε τρία είδη κρέατος.

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μπιφτέκια µε Πατάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για τα νοστιμότερα μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο.

Μπιφτέκια Σπετσιώτικα

Πώς θα φτιάξεις σπετσιώτικα μπιφτέκια.