Υλικά
100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο τουΥλικά (για 8-10 άτομα)
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
4 κ.σ. βούτυρο
100 γρ. emental τριμμένο
125 ml γάλα
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σ’ ένα φαρδύ μπολ.
Θρυμματίζετε το βούτυρο μέσα στο αλεύρι, προσθέτετε το τυρί κι αλατοπιπερώνετε.
Ρίχνετε στο μείγμα όσο από το γάλα χρειάζεται για να γίνει η ζύμη αρκετά σφιχτή.
Την ανοίγετε με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο και την κόβετε είτε με το κουπ-πατ σε μικρούς δίσκους είτε μ’ ένα κοφτερό μαχαίρι σε μπαστουνάκια.
Απλώνετε ένα αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και μοιράζετε σε σειρές την κομμένη ζύμη για τα μπισκότα.
Τα ψήνετε για 10-12 λεπτά, ανάλογα με το σχήμα που τους δώσατε (για τα μπαστουνάκια υπολογίζετε 2 λεπτά λιγότερο).