Follow us

Φοκάτσα με δεντρολίβανο

Φοκάτσα με δεντρολίβανο

Υλικά

Υλικά (για 8 κομμάτια)

350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

15 γρ. φρέσκια μαγιά ή 1 φακελάκι ξηρή

1 κ.γ. ζάχαρη

200 ml ζεστό νερό

1 κ.γ. αλάτι ψιλό

6 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

1 κ.γ. αλάτι χοντρό

1 κ.σ. ψιλοκομμένα φυλλαράκια φρέσκου δεντρολίβανου

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.

Βάζετε τη μαγιά μαζί με τη ζάχαρη σ’ ένα μικρό μπολ και τη διαλύετε σε 6 κουταλιές από το ζεστό νερό.

Ρίχνετε το αλεύρι σ’ ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε το ψιλό αλάτι, κάνετε ένα λακκάκι στο κέντρο και ρίχνετε τη διαλυμένη μαγιά, το μισό ελαιόλαδο και το υπόλοιπο νερό.

Ζυμώνετε όλα τα υλικά μαζί σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και τα πλάθετε μια μπάλα που την αφήνετε να σταθεί για 8-10 λεπτά.

Προσθέτετε το μισό δεντρολίβανο κι επαναλαμβάνετε τη διαδικασία άλλες δύο φορές.

Όταν η ζύμη αποκτήσει ελαστική υφή, την απλώνετε σ’ ένα ελαφρά λαδωμένο ταψάκι της πίτσας, την πασπαλίζετε με το χοντρό αλάτι και το υπόλοιπο δεντρολίβανο και την ψήνετε για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.

Την ώρα που βγάζετε τη φοκάτσα από το φούρνο, τη ραντίζετε με το ελαιόλαδο.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ψωµί από Αλεύρι Ολικής Άλεσης

Πώς θα φτιάξεις ψωμί από αλεύρι ολικής άλεσης.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ψωµί Ζυµωτό

Η συνταγή για ζυμωτό ψωμί.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι