Υλικά
1 πακέτο χωριάτικο φύλλο σφολιάταςΥλικά (για 8-10 άτομα)
75 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
250 γρ. φρέσκια μυζήθρα
1,5 κιλό σπαράγγια
3 κ.σ. βούτυρο
4 αβγά
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μάραθο ή άνηθο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
Αφαιρείτε τις ίνες και καθαρίζετε καλά τα σπαράγγια.
Απομακρύνετε τα σκληρά κοτσάνια και κρατάτε τις κορφές µε τις μυτούλες τους και τις ζεματίζετε για 1-2 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
Τις κόβετε στα τρία και τις σοτάρετε για ελάχιστα λεπτά στο βούτυρο.
Αναμειγνύετε τα αβγά µε τα τυριά, προσθέτετε τα μυριστικά και το ελαιόλαδο κι αλατοπιπερώνετε.
Λαδώνετε ελαφρά ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 30 εκ.
Ανοίγετε το ένα φύλλο µε τον πλάστη και το απλώνετε στο ταψί φροντίζοντας να προεξέχει και στρώνετε το μείγμα με τα τυριά.
Μοιράζετε και τα σπαράγγια, σκεπάζετε µε το δεύτερο φύλλο και γυρίζετε τις άκρες του φύλλου της βάσης προς τα μέσα για να ενωθεί µε το κάτω φύλλο και το αλείφετε με ελάχιστο ελαιόλαδο.
Ψήνετε για 40-45 λεπτά.
Θερμίδες
Ανά μερίδα 330 kcal
Τι προσφέρει:
Άφθονο ασβέστιο, βιταμίνη D, βιταμίνη A και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, αντιοξειδωτικές ουσίες και κάλιο (από τα αρωματικά).
Ανάλυση συνταγών Κέντρο διαιτολογικής υποστήριξης και μεταβολικού ελέγχου «ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ - ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ»
Δ/ντής Δημήτρης Γρηγοράκης, MSc κλινικός, διαιτολόγος διατροφολόγος.
/ Γεωργία Καπώλη, MSc κλινικός, διαιτολόγος διατροφολόγος