Υλικά
1 φλιτζ. ξερά πορτσίνιΥλικά
1 φλιτζ. λευκά μανιτάρια
1 φλιτζ. φουντούκια
2 σκ. σκόρδο
Λίγος χυμός λεμονιού
1 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος
3/4 του φλιτζ. παρθένο ελαιόλαδο
1 κ.σ. χοντρό θαλασσινό αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Μουσκεύετε τα πορτσίνι σε νερό για 30 λεπτά.
Πλένετε και καθαρίζετε τα λευκά μανιτάρια.
Κρατάτε μερικά, τα κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες και τα ραντίζετε με λεμόνι για να μη μαυρίσουν.
Χοντροκοπανίζετε στο γουδί 10 φουντούκια.
Βάζετε στο μπλέντερ τα πορτσίνι με το υγρό τους, τα λευκά μανιτάρια, το σκόρδο, το αλάτι, το ελαιόλαδο και τα φουντούκια.
Δουλεύετε μέχρι να έχετε ένα λείο μίγμα.
Σερβίρετε επάνω σε καυτά ζυμαρικά ή ρύζι και γαρνίρετε με τις φετούλες των μανιταριών, τα χοντροκοπανισμένα φουντούκια και τον άνηθο.
Ρίχνετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Διατροφική αξία
Ενέργεια 2.510 kcal
Πολύ πλούσια σε αντιοξειδωτικά, μονοακόρεστα και ω-6 λιπαρά οξέα.
Περιέχει σημαντικά ποσά βιταμίνης Ε και σιδήρου.
Διατροφική αξιολόγηση συνταγών Μελίνα Σ.
Καριπίδου
(MSC Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, Yπεύθυνη Διαιτολογικού Τμήματος Κλινικής «Μητέρα»)