Follow us

Βραστό κόντρα φιλέτο, με σάλτσα Χορσράντις

Η κίνηση ήταν, χωρίς αμφιβολία, και στους τέσσερις τροχούς. Πάνω σε παγωμένη πίστα.Τέσσερα δροσερά πιάτα του Άρη Τσανακλίδη τερμάτισαν με άριστα. Χαρακτηριστικά τους, η δύναμη των γεύσεων, η ισορροπία των συνδυασμών, η άνεση στις χαμηλές θερμοκρασίες.

Βραστό κόντρα φιλέτο, με σάλτσα Χορσράντις

Υλικά

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό κρέας κόντρα φιλέτο, χωρίς μεμβράνες και λίπη, πολύ καλά σιτεμένο

2 πατάτες, κομμένες σε κύβους

2 καρότα μέτρια, κομμένα σε κύβους

1 ποτήρι ξηρό, άσπρο κρασί

2 καρδιές αγκινάρας, κομμένες σε κύβους

2 πράσα, χωρίς το πράσινο τμήμα τους, κομμένα σε ροδέλες

1 βαζάκι (140 γραμ.) έτοιμη σάλτσα χρένου (Horseradish), πικάντικη

250 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό

3 αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα

20 γραμ. κάπαρη

Πιπέρι

Παρασκευή

Βάζουμε το κρασί μαζί με το κρέας σε μια χύτρα ταχύτητας και βράζουμε για 10 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει και βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα.
Βράζουμε τις πατάτες, τα καρότα, τις αγκινάρες και τα πράσα, μέσα στο ζωμό του κρέατος.

Κόβουμε το κρέας σε φέτες.

Το σερβίρουμε σε παγωμένα πιάτα, με λίγα από τα λαχανικά, και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει, αναμιγνύοντας όλα τα υλικά της στο μπλέντερ.
Τέλειο πάγωμα: 6 ώρες, το κρέας.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.