Follow us

Τάρτα με ντοματίνια

Τάρτα  με ντοματίνια

Υλικά

Υλικά (για 6-8 άτομα)

1 πακέτο έτοιμη σφολιάτα (2 φύλλα)

15-20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση

1 φλιτζ. τυρί κίτρινο τριμμένο

120 ml (μισό φλιτζάνι) γάλα

120 ml (μισό φλιτζάνι) κρέμα γάλακτος

2 αυγά ελαφρά χτυπημένα

1/2 κουτ. τσαγιού μοσχοκάρυδο

Πιπέρι


Χρόνος παρασκευής 90΄

Εκτέλεση

Ξεπαγώνετε το ένα φύλλο της σφολιάτας.

Κρατάτε το άλλο για άλλη χρήση.

Στρώνετε τη σφολιάτα σε μια ελαφρά λαδωμένη ταρτιέρα διαμέτρου 28 εκ.

και την απλώνετε με τα δάχτυλα για να καλύψει και τα τοιχώματά της.

Περνάτε τον πλάστη από τις άκρες της ταρτιέρας για να αφαιρέσετε τη σφολιάτα που περισσεύει.

Τη σκεπάζετε με λαδόκολλα και τη γεμίζετε με φασόλια για βάρος.

Αφήνετε την ταρτιέρα στο ψυγείο για 30 λεπτά και προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.

Αναμειγνύετε το τυρί με την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι, για να γίνουν ένα μείγμα με υφή κρέμας .

Ψήνετε την τάρτα για 20 λεπτά.

Τη βγάζετε από το φούρνο, αφαιρείτε τη λαδόκολλα και τα φασόλια και την αφήνετε να κρυώσει.

Μπορείτε να πασπαλίσετε τη βάση με λίγο σιμιγδάλι, για να μείνει στεγνή.

Τη γεμίζετε με το μείγμα των τυριών και αραδιάζετε τα ντοματίνια με το κομμένο μέρος προς τα πάνω.

Τα πιέζετε με τις παλάμες για να μπουν μέσα στη γέμιση, χωρίς όμως να καλυφθούν τελείως.

Ψήνετε την τάρτα για 20-25 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να ροδίζει στις άκρες και να δέσει η γέμιση στο κέντρο.

Την αφήνετε να κρυώσει λίγο, σκορπίζετε στην επιφάνεια λίγα φυλλαράκια δυόσμου και σερβίρετε.


Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.