Υλικά
250 γρ. φασόλια λευκά μέτρια Υλικά
500 γρ. καυκαλήθρα καθαρισμένη
1 μάτσο σέσκουλα
1 μάτσο μυρώνια
2 καρότα
4-5 κλωνάρια σέλινο
1 μεγάλο κρεμμύδι
5-6 κλωνάρια άνηθο
1 καυτερή κόκκινη πιπερίτσα
200 ml ελαιόλαδο
χυμός 2 λεμονιών
1 κ.γλ. αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
Χρόνος προετοιμασίας 20΄
Χρόνος μαγειρέματος 1 ½ ώρες για 4 άτομα
Εκτέλεση
Βάζουμε τα φασόλια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με 4 λίτρα νερό και τα αφήνουμε να βράσουν.
Μόλις πάρουν δύο τρεις βράσεις, τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε και τα ξαναβράζουμε με 3 περίπου λίτρα νερό.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε χοντρά κομμάτια, το καρότο σε ροδέλες και τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 45΄-1 ώρα.
Προσθέτουμε τις καυκαλήθρες, τα σκέσκουλα, τα μυρώνια και το σέλινο, χοντροκομμένα, αλάτι και ζάχαρη, και βράζουμε για15 λεπτά.
Κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο ανακατεύοντας απαλά.
Αλέθουμε 3-4 κουταλιές φασολάδας στο multi μαζί με το χυμό λεμονιών, αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να χυλώσει η φασολάδα.
Σε μικρό αντικολλητικό τηγανάκι ροδίζουμε τις ροδέλες του λουκάνικου και μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε την ψιλοκομμένη πιπερίτσα.
Σερβίρουμε τη φασολάδα μοιράζοντας σε κάθε πιάτο το πικάντικο λουκάνικο.