Follow us

Meatless Chilli

Meatless Chilli

Υλικά

Υλικά (για 8 μερίδες)

1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι

8 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1 φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο

3 κουταλιές αλεύρι

6 κόκκινες καυτερές πιπεριές

1 κουταλιά καυτερή πάπρικα

1 κουταλιά ζάχαρη

1 κουταλάκι κύμινο

1 πρέζα πιπέρι καγέν

1 κουταλάκι ταμπάσκο

1.200 γρ. ντομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και χοντροκομμένες

850 γρ. λευκά χοντρά φασόλια, βρασμένα και στραγγισμένα

450 γρ. κόκκινα φασόλια (σε κονσέρβα) και στραγγισμένα

1 κιλό μέτρια μανιτάρια λευκά (Παρισιού)

1 μπουκάλι μπίρα

2 κουταλιές ξίδι από κόκκινο κρασί

Γαρνιτούρα

16 κουταλιές ξινή κρέμα

8 κουταλιές ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια

8 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο

Χρόνος παρασκευής 90΄

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τις καυτερές πιπεριές από το κοτσανάκι τους, τις ανοίγετε και βγάζετε τους σπόρους και τις λευκές μεμβράνες.

Τις βράζετε σε ένα μικρό κατσαρολάκι με 2 φλιτζάνια νερό σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τελείως.

Τις στραγγίζετε και κρατάτε το νερό τους.

Τις βάζετε σε μουλινέτα με 2 κουταλιές από το νερό τους και δουλεύετε μέχρι να γίνουν μια απολύτως λεία κρέμα.

Δεν πρέπει να διακρίνεται ούτε ίχνος φλούδας.
Καθαρίζετε τα μανιτάρια, αφαιρείτε τα ποδαράκια τους (δεν θα τα χρησιμοποιήσετε), τα αφήνετε ολόκληρα και τα στεγνώνετε.

Ζεσταίνετε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνετε τα μανιτάρια και μαγειρεύετε, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μη βγάζουν καθόλου υγρά.

Πασπαλίζετε με το αλεύρι και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 4-5 λεπτά μέχρι να ψηθεί το αλεύρι .Τα αφήνετε στην άκρη.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο, ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σoτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτετε την πάστα από τις καυτερές πιπεριές, την πάπρικα, το πιπέρι καγέν, το ταμπάσκο και το κύμινο.

Μαγειρεύετε για ένα λεπτό σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.

Σβήνετε με την μπίρα και το ξίδι.

Ρίχνετε την ντομάτα και τη ζάχαρη, αλατίζετε και μαγειρεύετε για 10 λεπτά.

Προσθέτετε τα φασόλια και τα μανιτάρια.

Σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να βράσει για μία ώρα.

Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα με 2 κουταλιές ξινή κρέμα, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και το κόλιανδρο.

Συνοδεύετε με καλαμποκόψωμο ή τορτίγιας.

Διατροφική εκτίμηση
640 kcal/μερίδα
Tρόφιμα πολύ πλούσια σε αντιοξειδωτικά, όπως οι βιταμίνες C και E, το λυκοπένιο κλπ.


Τα όσπρια προσφέρουν διαιτητικές ίνες και φυλλικό οξύ και το ελαιόλαδο μονοακόρεστα λιπαρά οξέα.

Χαμηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη!

Διατροφική αξιολόγηση συνταγών από τη Μελίνα Σ.

Καριπίδου, MSc κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο.

Χαμηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη!
Καριπίδου, MSc κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο.

Επίσης...

Ρεβιθοκεφτέδες Σαµιώτικοι

Η συνταγή για σαμιώτικους ρεβιθοκεφτέδες.

Γρήγοροι Ρεβιθοκεφτέδες

Η συνταγή για γρήγορους ρεβιθοκεφτέδες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ρεβίθια µε Μανέστρα και Ταχίνι

Πώς θα φτιάξεις ρεβίθια µε µανέστρα και ταχίνι.

Γίγαντες Φούρνου

Πώς θα φτιάξεις γίγαντες φούρνου.

Ρεβίθια Φούρνου με Σπανάκι ή Άλλο Χόρτο

Πώς θα φτιάξεις ρεβίθια φούρνου με σπανάκι ή άλλο χόρτο.

Απλή Ρεβιθόπιτα

Πώς θα φτιάξεις ρεβιθόπιτα.

Φασόλια Μαυρομάτικα με Φρέσκα Χόρτα

Η συνταγή για φασόλια μαυρομάτικα με φρέσκα χόρτα.

Ρεβιθοκεφτέδες με Πατάτα και Βασιλικό

Η συνταγή για ρεβιθοκεφτέδες με πατάτα και βασιλικό.

Ζυμαρικά με Ρεβίθια

Πώς θα φτιάξεις ζυμαρικά με ρεβίθια.

Φασόλια στο Φούρνο με Πιπεριές και Ελιές

Πώς θα φτιάξεις φασόλια στο φούρνο με πιπεριές και ελιές.

Φασολάδα Μεθυσμένη

Η συνταγή για μία νόστιμη φασολάδα.

Φακές με Καλαμάρια

Η συνταγή για φακές με καλαμάρια.