Υλικά
1 κουνέλι Υλικά (για 4 άτομα)
2 κλαράκια δεντρολίβανου
1 πράσο
3 καρότα
2 κρεμμύδια
2 λίτρα μαυροδάφνη
5 κόκκοι μπαχάρι
1 μασουράκι κανέλας
1 πακέτο παραδοσιακών ζυμαρικών
Ματσάτα Φολεγάνδρου, βρασμένα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
Χρόνος παρασκευής: 120΄
Εκτέλεση
Κόβουμε το κουνέλι σε μερίδες, το αλατοπιπερώνουμε και του ρίχνουμε τιναχτό λίγο αλεύρι.
Το τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά για να πάρει σκούρο χρώμα, το απομακρύνουμε από την κατσαρόλα, προσθέτουμε τα χοντροκομμένα λαχανικά και αφού τα σοτάρουμε για λίγο, τοποθετούμε από πάνω το κουνέλι.
Συμπληρώνουμε τα μπαχαρικά και τα αρωματικά και προσθέτουμε τη μαυροδάφνη.
Αφήνουμε να βράσει, σε πολύ χαμηλή φωτιά, για περίπου μιάμιση ώρα.
Το φαγητό πρέπει να μείνει μέσα στη σάλτσα του για τουλάχιστον μία ώρα, ώστε να κρυώσει, και μετά να το ξεψαχνίσουμε προσεχτικά και να το σερβίρουμε με τη ματσάτα και το κατσικίσιο τυρί.