Follow us

Τόνος σούσι με αμπελόφυλλα, σόγια και μάραθο (Μανώλης Ασλάνογλου)

Τόνος σούσι με αμπελόφυλλα, σόγια και μάραθο (Μανώλης Ασλάνογλου)

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

8 μεγάλα αμπελόφυλλα από κονσέρβα Στατήρ ή Μανδραγόρας

300 γρ. τόνο ή ρίκι φιλέτο η μπακαλιάρο

1/2 κούπα αλεύρι

1/2 κούπα κορνφλάουρ

1 κοφτό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

Αλάτι

Πιπέρι

Λεμόνι (λίγο)

Για τη σάλτσα σόγιας

200 γρ. σόγια Κikkoman

50ml ούζο

Φρέσκο μάραθο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Κόβετε το ψάρι σε 8 κομμάτια.

Τα αλατοπιπερώνετε και τα αλείφετε με λίγο χυμό λεμονιού.

Απλώνετε ένα αμπελόφυλλο και βάζετε επάνω ένα κομμάτι ψάρι.

Το τυλίγετε όπως τα ντολμαδάκια.

Τυλίγετε και τα υπόλοιπα κομμάτια του ψαριού στα αμπελόφυλλα με τον ίδιο τρόπο.



Φτιάχνετε κουρκούτι με το αλεύρι, το κορνφλάουρ, την μπέκιν πάουντερ και λίγο νερό (πρέπει να γίνει ένας σχετικά αραιός χυλός) και αφήνετε το μείγμα να σταθεί για 10 λεπτά.



Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, βουτάτε ένα ένα τα «ντολμαδάκια» στο κουρκούτι, τα σηκώνετε στραγγιστά με ένα πιρούνι και τα τηγανίζετε για 1 λεπτό.

Τα αφήνετε να στεγνώσουν επάνω σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι και τα κόβετε στη μέση.

Για να τα σερβίρετε, τα αραδιάζετε σε μια πιατέλα και σερβίρετε ξεχωριστά τη σάλτσα.



Φτιάχνετε κουρκούτι με το αλεύρι, το κορνφλάουρ, την μπέκιν πάουντερ και λίγο νερό (πρέπει να γίνει ένας σχετικά αραιός χυλός) και αφήνετε το μείγμα να σταθεί για 10 λεπτά. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, βουτάτε ένα ένα τα «ντολμαδάκια» στο κουρκούτι, τα σηκώνετε στραγγιστά με ένα πιρούνι και τα τηγανίζετε για 1 λεπτό. Τα αφήνετε να στεγνώσουν επάνω σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι και τα κόβετε στη μέση. Για να τα σερβίρετε, τα αραδιάζετε σε μια πιατέλα και σερβίρετε ξεχωριστά τη σάλτσα.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.