Υλικά
500 γρ. φαρφάλεςΥλικά (4 μερίδες)
Για τη σάλτσα
200 γρ. σκληρή φέτα, σε κυβάκια 2 εκ.
3 ώριμες ντομάτες σε κυβάκια, χωρίς σπόρους
2 κρεμμύδια, σε λεπτές ροδέλες
1/2 φλιτζ. πράσινες ελιές σε ροδέλες
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. κάππαρη ξαρμυρισμένη
1/2 φλιτζ. τσαγιού φρέσκος, ψιλοκομμένος βασιλικός
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προετοιμασία: 10΄Mαγείρεμα: 15΄
Εκτέλεση
Βράζετε τις φαρφάλες (οδηγίες στη συσκευασία).
Όση ώρα βράζουν, ετοιμάζετε τη σάλτσα: Aνακατεύετε σ’ ένα μπολ τη φέτα, τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, την κάππαρη, τις ελιές και το ελαιόλαδο.
Αλατίζετε με προσοχή, διότι και η φέτα είναι αλμυρή.
Σερβίρετε τις φαρφάλες σε βαθιά πιατέλα.
Προσθέτετε τη σάλτσα και ανακατεύετε απαλά, για να κρατήσουν τα υλικά το σχήμα τους.
Πασπαλίζετε με το βασιλικό.
Ρίχνετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.