Υλικά
Υλικά (για 3 φλιτζάνια περίπου)
1/2 κ.γλ. ζάχαρη
1/2 κ.γλ. αλάτι
700 γρ. γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους (3 φλιτζ. περίπου)
1/4 του φλιτζ. ελαφρώς καβουρντισμένα καρύδια pecan
1/4 του φλιτζ. αποξηραμένα cranberries (κράνια)
1/4 του φλιτζ. αμερικάνικο maple syrup
1 κ.σ. κόκκινη πιπεριά τσίλι, σε σκόνη
1/4 του φλιτζ. νερό
2 κ.σ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
Παρασκευή
Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να πάρει βράση, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και ζεματίζουμε τις γλυκοπατάτες επί 4 λεπτά.
Τις στραγγίζουμε με σουρωτήρι και τις ξεπλένουμε με κρύο νερό.
Τις αδειάζουμε σε μια γαβάθα και προσθέτουμε καρύδια pecan.
Μουσκεύουμε τα αποξηραμένα κράνια σε καυτό νερό που να τα σκεπάζει, επί 5 λεπτά.
Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στη γαβάθα.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το maple syrup, τη σκόνη τσίλι και ¼ του φλιτζ.
νερό και τα βράζουμε επί 4 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, ή ώσπου το περιεχόμενο της κατσαρόλας να μείνει το μισό.
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει, περιχύνουμε με αυτό τα υλικά στη γαβάθα, προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρεται με: Γαλοπούλα, ζαμπόν, πιτσούνια, και φυσικά ως γέμιση σε tacos.