Follow us

Πράσινες τηγανιτές ντομάτες

Ένα πιάτο δεν εξάπτει ποτέ την οφθαλμολαγνεία μας τόσο, όσο όταν αχνίζει στην οθόνη… Οι γεύσεις διατηρούν με το «πανί» τη σχέση που είχαν οι Ιδέες του Πλάτωνα με τον πραγματικό κόσμο: όσο πιο μακρινές φαντάζουν, τόσο περισσότερο τις ποθείς. Με δεδομένο ότι ο μήνας των Όσκαρ μάς ανοίγει την όρεξη, διερευνούμε το σινεμά της Γεύσης και τις γεύσεις του Σινεμά, φέρνοντας κάποια διαχρονικά κινηματογραφικά εδέσματα στην κουζίνα μας. Στην 3D εκδοχή τους.

Πράσινες τηγανιτές ντομάτες

Υλικά

Yλικά

4 πράσινες ντομάτες, πλυμένες και κομμένες σε φέτες

Καλαμποκάλευρο

1 αβγό

1 φλιτζ. γάλα

Ελαιόλαδο για τηγάνισμα (η συνταγή προβλέπει vegetable shortening, το οποίο όμως μπορεί να αντικατασταθεί με το ελαιόλαδο)

Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Ανακατέψτε το αλεύρι με αλάτι και πιπέρι.

Αλείψτε το τηγάνι με λάδι και ζεστάνετε σε μεσαία φωτιά.

Χτυπήστε το αβγό και ανακατέψτε το με το γάλα.

Βουτήξτε μία φέτα από τις ντομάτες στο μίγμα αβγού και μετά καλύψτε την με το καλαμποκάλευρο.

Βάλτε τη στο προθερμασμένο τηγάνι και ροδίστε και από τις δύο μεριές.

Συνεχίστε την ίδια διαδικασία, μέχρι να τελειώσουν οι ντομάτες.

Σερβίρετέ τες ζεστές.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.