Υλικά
Yλικά
4 πράσινες ντομάτες, πλυμένες και κομμένες σε φέτες
Καλαμποκάλευρο
1 αβγό
1 φλιτζ. γάλα
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα (η συνταγή προβλέπει vegetable shortening, το οποίο όμως μπορεί να αντικατασταθεί με το ελαιόλαδο)
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Ανακατέψτε το αλεύρι με αλάτι και πιπέρι.
Αλείψτε το τηγάνι με λάδι και ζεστάνετε σε μεσαία φωτιά.
Χτυπήστε το αβγό και ανακατέψτε το με το γάλα.
Βουτήξτε μία φέτα από τις ντομάτες στο μίγμα αβγού και μετά καλύψτε την με το καλαμποκάλευρο.
Βάλτε τη στο προθερμασμένο τηγάνι και ροδίστε και από τις δύο μεριές.
Συνεχίστε την ίδια διαδικασία, μέχρι να τελειώσουν οι ντομάτες.
Σερβίρετέ τες ζεστές.