Υλικά
Υλικά για 4 άτομα
½ κιλό φρέσκα νιόκι
4-5 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
8-10 φύλλα φρέσκου φασκόμηλου
Φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα Ρετζάνο
Παρασκευή
Βράστε τα νιόκι σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να κρατάνε στο δόντι (περίπου 4-6 λεπτά).
Σε ένα τηγάνι, σε μεσαία θερμοκρασία, λιώστε το βούτυρο και αφήστε το να ξανθύνει, αλλά όχι να μαυρίσει.
Προσθέστε το φασκόμηλο και ανακατέψτε για μερικά δευτερόλεπτα.
Γρήγορα τα φύλλα φασκόμηλου θα σκουρύνουν και θα γίνουν τραγανά.
Προσθέστε στο τηγάνι τα στραγγισμένα νιόκι και σοτάρετε για λίγο στο αρωματισμένο βούτυρο.
Σερβίρετε αμέσως τα νιόκι πασπαλισμένα με την παρμεζάνα.