Υλικά
Υλικά για 4 άτομα
8 μπουτάκια από κοτόπουλο
8 ξερά μαύρα μανιτάρια
3 κ.σ. σάλτσα σόγια
1 κ.γλ. κρασί από ρύζι
1 κ.γλ. κορνφλάουερ
1 κ.γλ. νερό
2 κ.γλ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
Παρασκευή
Βγάζετε την πέτσα από τα μπούτια.
Μουλιάζετε τα μανιτάρια σε χλιαρό νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Στραγγίξτε τα μανιτάρια και κόψτε τα στη μέση, αφού αφαιρέσετε τα ποδαράκια τους.
Σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ, αναμίξτε καλά το κοτόπουλο, τα μανιτάρια, το κορνφλάουρ, το κρασί, τη σάλτσα σόγιας και το νερό.
Βάλτε το μπολ στο ψυγείo και αφήστε τα υλικά να μαριναριστούν για μία ώρα τουλάχιστον.
Σε μια κατσαρόλα με νερό, τοποθετήστε το μπολ σε μια ειδική βάση για μπεν μαρί, φροντίζοντας ώστε το μπολ να μην ακουμπάει στο νερό.
Καλύψτε την κατσαρόλα.
Βράστε το φαγητό στον ατμό και σε υψηλή θερμοκρασία για 20 λεπτά.
Σερβίρετε πασπαλίζοντας με το φρέσκο κρεμμυδάκι.