Υλικά
Υλικά για 2 άτομα
Υλικά Α
1 κ.γ. άνιθος
300 γρ. σέλινο
3 ποτήρια νερό
½ πράσινου κρεμμυδιού
Υλικά Β
Χυμός 1 λεμονιού
1 αβγό
2 κ.σ. ηλιέλαιο
1 κ.σ. ψιλοκομμένο lemon grass, φρεσκο
1 πάπια 2 κιλών
½ ποτηριού σόγια σος, ελαφριά
Υλικά Γ
5 κομμάτια αστεροειδούς γλυκάνισου
1 μικρό κομμάτι φρέσκου τζίντζερ
1 κομμάτι φρέσκου πράσινου κρεμμυδιού
2 κ.σ. κινέζικα μπαχαρικά (5 spices)
2 κ.σ. αλάτι
Παρασκευή
Ξεπαγώνουμε την πάπια, την καθαρίζουμε,απλώνουμε τα υλικά Γ στην κοιλιά της και την αφήνουμε μια μέρα στη συντήρηση του ψυγείου μας.
Την άλλη μέρα βάζουμε την πάπια στο φούρνο, στους 220C για 1 ώρα, αφού την αλείψουμε καλά με σόγια σος.
Αφού κρυώσει η πάπια, την κόβουμε σε μερίδες.
(Φρικασέ)
Βράζουμε τα υλικά Α για 25 λεπτά.
Βράζουμε την πάπια μαζί με τα υλικά Α, για 10 λεπτά.
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά Β, προσθέτοντας σιγά σιγά λίγο από το ζουμί του φαγητού, για να ζεστάνουμε κάπως το αβγολέμονο.
Κατόπιν, το ρίχνουμε μέσα στο φρικασέ, έξω από τη φωτιά, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Γεύση: Η κινέζικη μυρωδάτη πάπια, βρήκε στο αβγοκομμένο σέλινο τον καλύτερο Έλληνα φίλο της.
Ο λεμονάτος εξωτισμός που δίνει το lemon grass στο αβγολέμονο, είναι άλλο πράμα.