Follow us

Sate σφυρίδας / μεζεδάκια για τη σαμπάνια

Γιορτάζουμε, πίνουμε, διασκεδάζουμε. Καλούμε στο σπίτι τους φίλους μας, τα ποτά τους δικά τους: εύκολα και πρωτότυπα μεζεδάκια για το ουίσκι, τη βότκα ή τη σαμπάνια μας.

Sate σφυρίδας / μεζεδάκια για τη σαμπάνια

Υλικά

Υλικά (για 5 άτομα)

100 γρ. φιλέτο σφυρίδας, κομμένο σε κύβους

2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες

1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο

20 γρ. φιστίκια Αιγίνης, αλεσμένα

10 ml ξίδι από ρύζι

100 γρ. έτοιμη πάστα carry, κίτρινη

5 ml σησαμέλαιο

Μαγείρεμα: 20΄

Παρασκευή

Ανακατεύουμε το σησαμέλαιο, το ξίδι, τα φιστίκια, το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Βάζουμε μέσα τους κύβους της σφυρίδας και τους αφήνουμε να μαριναριστούν για 2 ώρες.

Βάζουμε το γουόκ να κάψει σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα το carry και το καβουρδίζουμε ελαφρώς.



Προσθέτουμε τη σφυρίδα, μαζί με τη μαρινάδα της, και την αφήνουμε να βράσει για 1Ο λεπτά.

Τη σουρώνουμε και περνάμε τους κύβους σε 5 καλαμάκια.

Τα σερβίρουμε μαζί με τη σάλτσα.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.