Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
4 φέτες φρέσκου σολομού, μαρινάτου
4 φέτες μαύρο ψωμί
20 γρ. μπρικ
4 μικρά φύλλα δροσερής φρέσκιας σαλάτας
Άνηθος σε μικρά κλαδάκια
10 γρ. φρέσκο βούτυρο
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Παρασκευή: 5΄
Παρασκευή
Βουτυρώνουμε τις φέτες του ψωμιού και τις ψήνουμε επί 5 λεπτά σε προθερμασμένο μέτριο φούρνο.
Απλώνουμε πάνω σε καθεμιά από ένα φύλλο σαλάτας, τοποθετούμε πάνω της τη φέτα του σολομού και λίγο από το μπρικ.γαρνίρουμε με τα φυλλαράκια του άνηθου και τρίβουμε από πάνω το πιπέρι.
(Αν θέλουμε να μαρινάρουμε ένα φιλέτο σολομού, φτιάχνουμε τη μαρινάδα ανακατεύοντας 3 μέρη χονδρό αλάτι με 1 μέρος ζάχαρη, προσθέτουμε ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και ψιλοκομμένο άνηθο.
Βάζουμε μέσα το φιλέτο του σολομού και το γυρίζουμε, ώστε να πάει παντού η μαρινάδα.
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να μείνει για 24 ώρες, οπότε το βγάζουμε και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.)