Υλικά
Υλικά (για 12 κομμάτια)
12 έτοιμα φύλλα για spring rolls (θα τα βρούμε σε καταστήματα που πουλούν ασιατικά προϊόντα)
1 στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 μέτρια καρότα, κομμένα σε πολύ μικρά και λεπτά μπαστούνια
1/2 πακέτο φύτρο, που το έχουμε μουλιάσει σε νερό και στραγγίσει
1/3 κινέζικου λάχανου, ψιλοκομμένο
2 καυτερές πιπεριές τσίλι, χωρίς τους σπόρους, ψιλοκομμένες
30 γρ. ξερά κινέζικα μανιτάρια, που τα έχουμε μουλιάσει επί 20 λεπτά σε νερό, στραγγισμένα και ψιλοκομμένα
4 γρ. πιπέρι
4 φύλλα μέντας, ψιλοκομμένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
100 ml σάλτσα σόγιας
5 γρ. Fish sauce
50 ml ζωμός κοτόπουλου
10 γρ. ζάχαρη
20 ml αραβοσιτέλαιο
1 αβγό, ελαφριά χτυπημένο
Αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
Μαγείρεμα: 30΄
Παρασκευή
Βάζουμε το αραβοσιτέλαιο σε γουόκ για να «κάψει», και σοτάρουμε το κοτόπουλο με τα λαχανικά, ώσπου να ροδίσει καλά το κρέας.
Προσθέτουμε τη σόγια, το ζωμό, την fish sauce, τις τσίλι, τη ζάχαρη και το πιπέρι.
(Προσοχή: Δεν βάζουμε αλάτι.) Βράζουμε το μίγμα για λίγα λεπτά, το σουρώνουμε και το αφήνουμε στο τρυπητό, για να στραγγίσει και να κρυώσει.
Ψιλοκόβουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου.
Παίρνουμε τα φύλλα των spring roIIs και ένα ένα αλείφουμε τις άκρες τους με το αβγό.
Βάζουμε στη μέση του από 1 κ.σ, γέμιση και κλείνουμε το φύλλο σαν ταχυδρομικό φάκελο, γυρίζοντας τις τέσσερις γωνίες του προς το κέντρο και κλείνοντας μέσα τη γέμιση.
Τηγανίζουμε τα spring roIIs σε καυτό λάδι, ώσπου να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές, και τα σερβίρουμε ζεστά μαζί με σάλτσα της αρεσκείας μας -σόγια, γλυκόξινη, τσίλι κ.ά.