Follow us

Σπρινγκ ρολ με κατσικίσιο τυρί και λιαστή ντομάτα (Άρης Τσανακλίδης)

Το γλυκόξινο μιλάει ελληνικά, το φρικασέ γράφει ιδεογράμματα στον ουρανίσκο! Παγκόσμια μαγειρική πρώτη ελληνο-κινέζου γαστρονομικού fusion. Ο Άρης Τσανακλίδης και ο Κιμ Πακ παίζουν ντραμς με τσοπ στικ και μαχαιροπήρουνα σε τηγάνια και wok, και βγάζουν αριστουργήματα επικούρειας νοστιμιάς.

Σπρινγκ ρολ με κατσικίσιο τυρί και λιαστή ντομάτα (Άρης Τσανακλίδης)

Υλικά

Υλικά για 4 άτομα

150 γρ. λιαστές ντομάτες

300 γρ. λευκό κατσικίσιο τυρί Μετσόβου, ή κατσικίσια φέτα Νέστου

1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

8 φύλλα spring rolls (ή φύλλο κρούστας)

1 κρόκος αβγού

Λίγο βούτυρο λιωμένο

Λίγο ξίδι ρυζιού


Για τη σάλτσα

100 γρ. φιστίκια cashew

15-20 φυλλαράκια βασιλικού

1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη

1 κ.σ. ελαιόλαδο

2-3 κ.σ. ξίδι ρυζιού

Παρασκευή

Κόβουμε το τυρί σε ψιλές φέτες.

Διπλώνουμε τα φύλλα βάζοντας στο εσωτερικό τους δύο κομμάτια τυρί και δύο λιαστές ντομάτες.

Γλασάρουμε το φύλλο με τον κρόκο αβγού και το βούτυρο.

Το ψήνουμε σε φούρνο 150C για 10 λεπτά.

Στον πολυκόπτη προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά, το βασιλικό, τα casews, το ελαιόλαδο, το ξίδι, και τα χτυπάμε για 5 λεπτά.

Κατόπιν, προσθέτουμε στη σάλτσα το κρεμμυδάκι
Τα σερβίρουμε αμέσως και τα τρώμε, βουτώντας τα σπρινγκ ρολ στη σάλτσα τους.

Γεύση: Ηλιόλουστη, τραγανιστή νοστιμιά, που εκστασιάζεται με την ξινούτσικη πικάντικη γεμάτη άρωμα βασιλικού και φιστικιών κάσιους, γεύση της σάλτσας.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.