Follow us

Σουβλάκια λαχανικών / μεζεδάκια για τη σαμπάνια

Γιορτάζουμε, πίνουμε, διασκεδάζουμε. Καλούμε στο σπίτι τους φίλους μας, τα ποτά τους δικά τους: εύκολα και πρωτότυπα μεζεδάκια για το ουίσκι, τη βότκα ή τη σαμπάνια μας.

Σουβλάκια λαχανικών / μεζεδάκια για τη σαμπάνια

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

100 ml ηλιέλαιο

1 φέτα μελιτζάνας αλατισμένη επί 20 λεπτά και ξεπλυμένη

1 φέτα από μέτριο κολοκύθι

1 ντομάτα

1 κ.σ. βασιλικός, ψιλοκομμένος

30 ml ελαιόλαδο

1 πορτοκαλιά πιπεριά

100 γρ. αλεύρι

Αλατοπίπερο

Μαγείρεμα: 15΄

Παρασκευή

Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε τη μελιτζάνα και το κολοκύθι στο ηλιέλαιο, ώσπου να ροδίσουν.

Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε πάνω σε χαρτοπετσέτα κουζίνας, για να στραγγίσουν.

Ζεματάμε για 1 λεπτό την ντομάτα και την ξεφλουδίζουμε.

Αφαιρούμε τους σπόρους και την κόβουμε σε φέτες.

Τη σοτάρουμε στο ίδιο τηγάνι μαζί με το βασιλικό, την αλατοπιπερώνουμε και τη βγάζουμε και αυτήν για να στραγγίσει.

Βάζουμε την πιπεριά σε προθερμασμένο μέτριο φούρνο επί 10 λεπτά.

Όταν τη βγάλουμε, τη βάζουμε σε μια γαβάθα, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να μείνει 5 λεπτά.

Έτσι, θα αφαιρέσουμε πολύ εύκολα τη φλούδα της.

Την ανοίγουμε και πετάμε τους σπόρους.

Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε ομοιόμορφα τετραγωνάκια, πλευράς 2,5 εκ., και τα περνάμε σε ξύλινα σουβλάκια, εναλλάσσοντας τα χρώματα.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.