Υλικά
Υλικά (για 6 άτομα)
6 έτοιμα φύλλα για ραβιόλια, τα οποία βράζουμε σε αλατισμένο νερό επί 3 λεπτά
50 γρ. γαρίδες ή καραβίδες, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες (κρατάμε τα κεφάλια και τα κελύφη τους)
20 γρ. φρέσκια ντομάτα, χωρίς φλούδα και σπόρους, ψιλοκομμένη
20 γρ. μοτσαρέλα, ψιλοκομμένη
30 ml ελαιόλαδο
10 γρ. βασιλικός, ψιλοκομμένος
1 πρέζα ζαφορά
100 γρ. διάφορα λαχανικά
50 ml κρέμα γάλακτος (όχι μακράς διαρκείας)
30 ml κονιάκ
1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο
Αλατοπίπερο
Μαγείρεμα: 30΄
Παρασκευή
Ετοιμάζουμε τη γέμιση, σοτάροντας τις γαρίδες, μαζί με την ντομάτα, το βασιλικό, τη ζαφορά, τη μοτσαρέλα και το αλατοπίπερο, στο λάδι που έχει κάψει σε μέτρια φωτιά.
Βράζουμε τα κεφάλια και τα κελύφη των γαρίδων σε νερό που να τα σκεπάζει, μαζί με τα λαχανικά, επί μισή ώρα και σουρώνουμε το ζωμό σε καθαρή κατσαρόλα.
Συνεχίζουμε το βράσιμό του ώσπου να μειωθεί ο όγκος του στο μισό, οπότε προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το κονιάκ.
Γεμίζουμε τα φύλλα των ραβιολιών με τη γέμιση και τα κλείνουμε καλά, κολλώντας τα με το αβγό.
Ρίχνουμε τα ραβιόλια στη σάλτσα και τα βράζουμε επί 3 λεπτά.
Τα σερβίρουμε ζεστά.