Follow us

«Κυδώνια» με tamarind / μεζεδάκια για τη βότκα

Γιορτάζουμε, πίνουμε, διασκεδάζουμε. Καλούμε στο σπίτι τους φίλους μας, τα ποτά τους δικά τους: εύκολα και πρωτότυπα μεζεδάκια για το ουίσκι, τη βότκα ή τη σαμπάνια μας.

«Κυδώνια» με tamarind / μεζεδάκια για τη βότκα

Υλικά

Υλικά (για 6 όστρακα)

6 μεγάλα, φρέσκα κυδώνια, κλειστά

10 γρ. Oyster sauce

50 γρ. πάστα tamarind, διαλυμένη σε 200 ml νερό

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 καυτερές πιπερίτσες τσίλι, χωρίς τους σπόρους, ψιλοκομμένες

2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες

10 γρ. ζάχαρη

10 ml ηλιέλαιο

Μαγείρεμα: 3-5΄

Παρασκευή

Σε βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τις πιπερίτσες στο λάδι, ώσπου να μαραθούν.


Προσθέτουμε το ζωμό tamarind, τη ζάχαρη και τα κυδώνια και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν.


Μόλις ανοίξουν τα κυδώνια, τα βγάζουμε σε ένα πιάτο και τα σερβίρουμε αμέσως.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.