Υλικά
Υλικά (για 6 όστρακα)
6 μεγάλα, φρέσκα κυδώνια, κλειστά
10 γρ. Oyster sauce
50 γρ. πάστα tamarind, διαλυμένη σε 200 ml νερό
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 καυτερές πιπερίτσες τσίλι, χωρίς τους σπόρους, ψιλοκομμένες
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
10 γρ. ζάχαρη
10 ml ηλιέλαιο
Μαγείρεμα: 3-5΄
Παρασκευή
Σε βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τις πιπερίτσες στο λάδι, ώσπου να μαραθούν.
Προσθέτουμε το ζωμό tamarind, τη ζάχαρη και τα κυδώνια και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν.
Μόλις ανοίξουν τα κυδώνια, τα βγάζουμε σε ένα πιάτο και τα σερβίρουμε αμέσως.