Υλικά
Υλικά (για 5 άτομα)
1/2 στήθος κοτόπουλου (200 γρ. περίπου)
100 γρ. καπνιστό Μετσοβόνε, κομμένο σε μπαστουνάκια
Αλάτι, Πάπρικα
30 γρ. φρέσκο βούτυρο
Μαγείρεμα: 20΄
Παρασκευή
Ανοίγουμε το στήθος του κοτόπουλου κατά μήκος στη μέση, το αλατίζουμε, το πασπαλίζουμε με την πάπρικα και τοποθετούμε στη μέση του (κατά μήκος) τα μπαστουνάκια του Μετσοβόνε.
Τυλίγουμε το στήθος σε ρολό και το δένουμε με σπάγκο (ή το κλείνουμε, καρφιτσώνοντας το με οδοντογλυφίδες).
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, και σοτάρουμε το κοτόπουλο επί 5 λεπτά, ώσπου να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Τελειώνουμε το ψήσιμό του σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C, όπου το αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
Το κόβουμε σε ροδέλες και το σερβίρουμε ζεστό.