Follow us

Χτένια Αγίου Ιακώβου του σεφ Eric Frechon

Συναντήσαμε το Γάλλο σεφ λίγο πριν καταπλήξει το ελληνικό κοινό μέσα από τη συνεργασία του με τη Σπονδή και αφουγκραστήκαμε το σφυγμό της προετοιμασίας για το μεγάλο opening. Εκείνος μας έκανε το χριστουγεννιάτικο δώρο του: ένα εορταστικό μενού με απλά υλικά, αλλά glamorous χαρακτήρα. Όπως αρμόζει στην «κουζίνα της καρδιάς», που ευφάνταστα υπηρετεί…

Χτένια Αγίου Ιακώβου του σεφ Eric Frechon

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

12 χτένια Αγίου Ιακώβου

40 γρ. avruga («χαβιάρι» ρέγκας)

2 ματσάκια νεροκάρδαμο

200 γρ. βούτυρο

2 λεμόνια

Παρασκευή

Μαδάτε το νεροκάρδαμο από τα κλαράκια του και το ζεματάτε για λίγα λεπτά σε αλατισμένο νερό, το δροσίζετε με κρύο νερό, το σουρώνετε και το πολτοποιείτε στο μίξερ.

Έπειτα,το περνάτε από τον «κινέζο» (το κωνικό σουρωτήρι) και το κρατάτε στην άκρη.


Ζεσταίνετε το βούτυρο μέχρι να πάρει λίγο καστανό χρώμα και το φιλτράρετε.

Βάζετε 100 γρ.

νερό να βράσει μαζί με το χυμό των λεμονιών και δουλεύετε το υγρό με βούτυρο, μέχρι να δέσει σε σάλτσα.

Το αλατίζετε και το διατηρείτε ζεστό.


Περνάτε τα χτένια για λίγο από το τηγάνι με ελαιόλαδο.

Απλώνετε τον πουρέ σε βαθιά πιάτα, τον περιχύνετε με το ζεσταμένο βούτυρο, κρατώντας λίγο για τα χτένια, και ανακατεύετε.

Βάζετε τα χτένια από πάνω, προσθέτετε λίγο «χαβιάρι» ρέγκας πάνω από το καθένα και τα περιχύνετε με το λεμονο-βούτυρο.

Χτένια Αγίου Ιακώβου: Συνδυάζοντας το βελούδινο πουρέ νεροκάρδαμου με τη χυμώδη αίσθηση του «χαβιαρού» της ρέγκας, τα χτένια αναδεικνύονται ως το τρίτο επίπεδο στη διαβάθμιση μιας απαλής υφής.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.