Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
1 κιλό ουρά κροκόδειλου
50 γρ. κορίανδρος χοντροσπασμένος
5 κόκκινα μήλα
50 γρ. γιαούρτι
20 γρ. αγγουράκια τουρσί
10 γρ. κρέμα γάλακτος
10 γρ. ξίδι
4 μικρά αχλάδια
10 cl κόκκινο κρασί
1/2 κιλού φινόκιο
50 γρ. βούτυρο
1 λευκό λάχανο
1 γρ. σαφράν
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Αφαιρούμε 4 φιλετάκια από το κόκαλο της ουράς του κροκόδειλου.
Τα χτυπάμε με βάρος για να πλατύνουν, αλείφουμε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με κορίανδρο.
Για να φτιάξουμε τη σάλτσα, βάζουμε στο μίξερ τα 3 μήλα (κομμένα και καθαρισμένα), το γιαούρτι, τα αγγουράκια, το ξίδι, την κρέμα και αλατοπίπερο.
Τα χτυπάμε καλά και τα κρατάμε στην άκρη.
Κόβουμε τα φινόκιο στα τέσσερα, τα πλένουμε, τα σκουπίζουμε καλά και τα σοτάρουμε στο βούτυρο, τόσο ώστε να μείνουν al dente.
Καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα βράζουμε στο κόκκινο κρασί.
Ψιλοκόβουμε το λάχανο, το σοτάρουμε μαζί με το βούτυρο, το σαφράν και αλατοπίπερο.
Κόβουμε τα υπόλοιπα μήλα σε πολύ λεπτές φέτες και τις ξεραίνουμε στο φούρνο (50°C) για 2 ώρες.
Ψήνουμε τον κροκόδειλο στο γκριλ, 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Τον σερβίρουμε κομμένον σε πολύ λεπτές φέτες.