Υλικά
Υλικά
Καλαμάρια
2 σκ. σκόρδο
1/2 κ.γ. τζίντζερ
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
1-2 καυτερές πιπεριές
1 κ.σ. ξανθή ζάχαρη
100 ml κρέμα καρύδας
Παρασκευή
Πλένουμε, καθαρίζουμε, κόβουμε και ανοίγουμε καλαμάρια, τα καρφώνουμε με σουβλάκια προς διάφορες κατευθύνσεις (όπως στη φωτογραφία), για να μείνουν πεπλατυμένα, και τα απλώνουμε σε μεγάλο δίσκο.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Περιχύνουμε με αυτήν τα καλαμάρια και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 30-60 λεπτά.
Κατόπιν, ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά, ίσα να ψηθούν, αλείφοντάς τα με τη μαρινάδα.