Υλικά
Yλικά
Φλούδα από 1 λεμόνι
Φλούδα από 1 πορτοκάλι
Από 2 γρ. κύμινο, σπασμένο κόλιαντρο, πιπέρι σε κόκκους, πιπέρι Σετσουάν, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο, κεδροκούκουτσα (άρκευθος)
1 φύλλο δάφνης
800 ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Παρασκευή
Βάζετε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπουκάλι του 1 λίτρου και τα κρατάτε σε ένα ζεστό μέρος για μία εβδομάδα.
Στη συνέχεια, φιλτράρετε το λάδι και το κρατάτε για να το χρησιμοποιείτε σε μαρινάδες.
Όταν η συνταγή ζητά και λεμόνι, η αναλογία είναι 3 : 1 (λάδι : λεμόνι).
Μαρινάρετε το κρέας στο λάδι που ετοιμάσατε, προσθέτοντας χυμό λεμονιού.
το ψήνετε στη σχάρα.
Λάδι «ενός άλλου κόσμου» για το μαρινάρισμα ενός rib-eye: Στο υγρό περιβάλλον του ελαιόλαδου, όταν τα εσπεριδοειδή συναντούν τα μπαχαρικά που ονομάζουμε «ζεστά», όπως το μοσχοκάρυδο και το γαρίφαλο, αλλά και το κόλιαντρο, τονίζεται το «μοσχάτο» άρωμα των κρεάτων.
Το αποτέλεσμα είναι ένα λάδι d’autre monde...