Follow us

Mαρινάδα για μια bavette d’aloyau από τον σεφ Έκτορα Μποτρίνι

Το πασχαλινό αρνί μας ανοίγει την όρεξη! Πάνω στην ώρα ο Έκτορας Μποτρίνι γαστρο-φιλοσοφεί με αφορμή το κρέας. Συνταγές από οικογενειακές αναμνήσεις, αρώματα ταξιδιών και μικρά μυστικά της κουζίνας του.

Mαρινάδα για μια bavette d’aloyau από τον σεφ Έκτορα Μποτρίνι

Υλικά

Υλικά (για μία μπαβέτ)

1 bavette d’aloyau (άνω τμήμα του τοιχώματος της κοιλιάς, μυς έσω λοξός κοιλιακός)

1 κ.σ. καυτερή πάστα πιπεριάς harissa

1 κ.σ. πελτέ τομάτας

300 ml ελαιόλαδο

100 ml λεμόνι

1 κ.σ. μείγμα 5 μπαχαρικών (με πιπέρι Σετσουάν, κανέλα, μαραθόσπορο, γαρίφαλο, αστεροειδές γλυκάνισο)

Μερικές σταγόνες Worcestershire sauce και μερικές τεκίλα

½ κ.σ. μαύρη ζάχαρη Muscovado (μαύρη και σχεδόν υγρή)

2 φύλλα λεμονιάς

Παρασκευή

Αναμειγνύετε τα υλικά της μαρινάδας και αφήνετε την bavette να αρωματιστεί για περίπου μία ώρα.

Mαρινάδα για μια bavette d’aloyau, ψημένη στη σχάρα saignante: Ιδιαίτερα η μπαβέτ είναι ένα πιο σκληρό αλλά γευστικό κομμάτι κρέας, που ζητάει τόσο το ελαιόλαδο όσο και το λεμόνι για να μαλακώσει.

Παρατηρήστε πόσο η ζάχαρη απαλύνει την καυτερή γεύση της πάστας πιπεριάς.

Επίσης...

Μοσχάρι µε Αρακά

Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.

Κεφτεδάκια Σύβραση

Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχαράκι στην Κατσαρόλα με Μπίρα, Πορτοκάλι και Πατάτες

Σε έναν υπέροχο συνδυασμό από εσπεριδοειδή και καραμελωμένα μπαχαρικά αρώματα που δένουν με την μπίρα.

Τραγανά Κιμαδοπουγκάκια με Πράσο

Με μια πεντανόστιμη γέμιση που καλύπτεται από τραγανιστό φύλλο.

Γιουβαρλάκια Φρικασέ με Σάλτσα Μαϊντανού

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνίδας μαμάς, μπορούν να μαγειρευτούν διαφορετικά, με πολλούς τρόπους, για να μην τα βαρεθούμε ποτέ.

Μοσχαράκι με Μήλα και Πατάτες

Είναι φοβερό το πόσο ταιριάζει το κρέας με τα πράσινα τραγανά μήλα.

Κρασάτο Μοσχαράκι με Μανιτάρια

Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.

Μοσχαράκι με Μπίρα, Μελιτζάνες και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.

Μοσχαράκι Στιφάδο με Κυδώνια στη Γάστρα

Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.

Γκούλας, η Σούπα της Γιορτής

Η ίσως πιο ονειρεμένη από τις παραδοσιακές σούπες, με τη γεύση που αγαπούν οι γιορτές: ξινή, γλυκιά και πικάντικη.

Μοσχαράκι με Πετιμέζι

Γλυκόξινο, καταπληκτικό, με μια μελωμένη υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει με πουρέ πατάτας ή καρότου και με λευκό ρυζάκι.

Το Μοσχαράκι της Φακής και των Ζυμαρικών

Εμπνευσμένο από το αιγυπτιακό "κόσαρι", ένα θαυμάσιο πιάτο με φακές και ζυμαρικά.