Follow us

Μαύρα ξανα-τηγανισμένα (ριφράιντ) φασόλια της Βερακρούζ

Ταπεινά, ε ... ; Τόσο, που η Αικατερίνη των Μεδίκων τα βαλε στην προίκα της μαζί με μαργαριτάρια. Τα φασόλια, η πανέμορφη πολυχρωμία τους, οι γεύσεις, οι χρήσεις, και ένα μαγειρικό ταξίδι σε Αμερική και Μεσόγειο.

Μαύρα ξανα-τηγανισμένα (ριφράιντ) φασόλια της Βερακρούζ

Υλικά

Υλικά (για 8 άτομα)

3/4 κιλού μαύρα φασόλια, μουσκεμένα

2 κρεμμύδια ολόκληρα

10 σκελίδες σκόρδο

3/4 φλιτζ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο

Αλάτι

2-3 λίτρα νερό

1/2 κιλού μπέικον

1 1/2 φλιτζ. τυρί φέτα, λιωμένη με το πιρούνι

1-3 φρέσκες πιπεριές, καυτέρες, ψιλοκομμένες

1 μάτσο κόλιανδρο, φρέσκο, ψιλοκομμένο

Τρίγωνα τορτίγια τσιπς

Παρασκευή

Βάζουμε τα φασόλια σε μεγάλη κατσαρόλα με 4 1/2 λίτρα νερό.

Μόλις πάρουν βράση, σβήνουμε και αφήνουμε να μείνουν 4-5 ώρες.

Πετάμε το νερό, βάζουμε φρέσκο και προσθέτουμε τα ολόκληρα κρεμμύδια και το σκόρδο.

Σιγοβράζουμε τα φασόλια για περίπου 1 1/2 ώρες, μέχρι να μαλακώσουν τα σουρώνουμε.

Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κομμένο κρεμμύδι στο λάδι, μέχρι να πάρει βαθύ καστανό χρώμα.

Προσθέτουμε τα φασόλια λίγα λίγα και τα τηγανίζουμε.

Αλατίζουμε όσο θέλουμε, αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε στο ψυγείο.

Όταν θα είναι να τα σερβίρουμε, βάζουμε το νερό να βράσει και ζεματίζουμε το μπέικον για 10 λεπτά.

Το σουρώνουμε καλά και το τηγανίζουμε μέχρι να γίνει πολύ κριτσανιστό.

Κρατάμε το λίπος του στο τηγάνι.

Αφήνουμε το μπέικον να κρυώσει σε χάρτινες πετσέτες και μετά το θρυμματίζουμε.

Βάζουμε και πάλι στη φωτιά το λίπος από το μπέικον και προσθέτουμε σε αυτό τα φασόλια.

Τα τηγανίζουμε λίγα λίγα, λιώνοντάς τα με το κουτάλι για να τα κάνουμε πουρέ.

Πιέζουμε τον πουρέ να πάρει σχήμα οβάλ ρολό.

Σερβίρουμε σε πιατέλα, πασπαλίζοντας με το θρυμματισμένο μπέικον, τον κόλιανδρο και τις καυτερές πιπεριές.

Βάζουμε γύρω τα τορτίγια τσιπς.

Frijoles Neros Estilo Veracruz

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.