Στήθος πάπιας με δαμάσκηνα και εσπρέσο

Στήθος πάπιας με δαμάσκηνα και εσπρέσο

Η πλούσια γεύση της πάπιας «δένει» γοητευτικά με την πολύπλοκη σάλτσα -εσπρέσο, Πορτό, αρωματικών- μέσα στην οποία σιγοβράζουν τα δαμάσκηνα.

Υλικά (για 4 άτομα)
2 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
4 στήθη πάπιας. χωρίς κόκαλα και πέτσα
2 κουταλάκια θυμάρι (ξερό)
1 φλιτζ. κρασί Πορτό
1/2 φλιτζ. εσπρέσο
1/2 φλιτζ. χυμός από δαμάσκηνα
12 ξερά δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/4 φλιτζ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Παρασκευή

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα, περίπου 5 λεπτά. Τοποθετούμε τα στήθη της πάπιας επάνω στα κρεμμύδια και τα ροδίζουμε σε σιγανή φωτιά, από όλες τις πλευρές. Τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι ή στην κατσαρόλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το μαϊντανό και μαγειρεύουμε τη σάλτσα σε πολύ χαμηλή φωτιά, χωρίς να σκεπάσουμε το σκεύος, για 20 περίπου λεπτά. Ξαναβάζουμε τα στήθη της πάπιας στο τηγάνι και σιγοβράζουμε για 8-10 λεπτά ακόμα. Κόβουμε το κάθε στήθος σε λεπτές φέτες και τις τοποθετούμε σε ζεστά πιάτα. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε το φαγητό με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σημείωση: Οι συνταγές προέρχονται από το βιβλίο «Espresso», των Κarl Petze και Sara Slavin, Εκδόσεις Chronicle Book - San Francisco, που εισάγει και διαθέτει η εταιρεία Coffea.


Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen