Υλικά
Υλικά (για 10 άτομα)
250 γρ. καπνιστός σολομός
200 γρ. ντομάτες
Διάφορα είδη σαλάτας
Λίγο ciboulette (σχινόπρασο ή chives)
Βινεγκρέτ με λάιμ (λάδι και λάιμ σε αναλογία 2 προς 1)
Ποικιλία αρωματικών φυτών
Γκουακαμόλε
2 αβοκάντο
1 κρεμμύδι
Ταμπάσκο (μερικές σταγόνες)
Χυμός από 1 λεμόνι
Παρασκευή
Μαρινάρουμε σε ελαιόλαδο τις ντομάτες κομμένες σε κυβάκια περίπου για 2 ώρες.
Κόβουμε τον καπνιστό σολομό σε μικρά κυβάκια και πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο cibouIette.
Γκουακαμόλε
Λιώνουμε τα αβοκάντο, προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το ταμπάσκο και το χυμό λεμονιού, και το αναμιγνύουμε καλά σε πολυμίξερ, μέχρι να πάρουμε μια ομοιογενή κρέμα.
Σερβίρουμε τη σαλάτα, σκεπάζουμε με τα κυβάκια ντομάτας, το γκουακαμόλε, τα κυβάκια σολομού.
Διακοσμούμε με τα αρωματικά φυτά.