Υλικά
Υλικά (για 5 άτομα)
15 μεγάλες γαρίδες
200 γρ. ρύζι αρμπόριο
1 ποτήρι λευκό κρασί
600 γρ. ζωμός πουλερικών
60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
200 γρ. κρέμα γάλακτος
Ελαιόλαδο, κρεμμύδια
Σος σιτρονέλ
300 γρ. λάδι καρύδας
600 γρ. ζωμός πουλερικών
250 γρ. κρέμα γάλακτος
20 γρ. βούτυρο
50 γρ. εσαλότ
20 γρ. σκόρδο
15 γρ. πιπερόριζα φρέσκια
30 γρ. χυμός λεμονιού
Παρασκευή
Μαλακώνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το ρύζι και τσιγαρίζουμε μέχρι να γίνει διάφανο, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα.
Μουλιάζουμε το ρύζι στο λευκό κρασί και ανακατεύουμε μέχρι την πλήρη εξάτμιση του.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε λίγο λίγο το ζεστό ζωμό πουλερικών.
Ανακατεύουμε συνεχώς.
Όταν το ρύζι βράσει, μετά από 20 λεπτά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα.
Σος σιτρονέλ
Ψιλοκόβουμε τα εσαλότ, την πιπερόριζα, το σκόρδο και τη σιτρονέλ.
Τα περνάμε από το τηγάνι στο βούτυρο για να μαλακώσουν και ντεγκλασάρουμε με το χυμό λεμονιού.
Αφήνουμε το μίγμα να συρρικνωθεί σε μέτρια θερμοκρασία.
Προσθέτουμε το ζωμό πουλερικών, το γάλα καρύδας και την κρέμα γάλακτος.
Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 20 λεπτά.
Περνάμε τη σος από το μίξερ.
Σοτάρουμε τις γαρίδες.
Σερβίρουμε το ριζότο με τις γαρίδες και συνοδεύουμε με τη σος σιτρονέλ.