Follow us

Ριζότο με γαρίδες και σος σιτρονέλ

Κυρίες και κύριοι, σας παρουσιάζουμε αποκλειστικά το μεγαλύτερο VIP τραπέζι του πλανήτη! Ο Gastone Lenotre, κορυφαίος πρεσβευτής της υψηλής γεύσης και της art de vivre a la frangaise, γαστρονομεί στην Αθήνα προς τιμήν των «Αθανάτων» και των VIP προσκεκλημένων των σημαντικότερων Ολυμπιακών Χορηγών. Διαπιστευτήρια, προθέσεις, γαστρονομικό concept, «σκηνικό», συν επτά αντιπροσωπευτικά ολυμπιακά πιάτα, που σχεδιάστηκαν και φωτογραφήθηκαν ειδικά για το ΕΥ στα άδυτα του Οίκου Lenotre, στο Παρίσι

Ριζότο με γαρίδες και σος σιτρονέλ

Υλικά

Υλικά (για 5 άτομα)

15 μεγάλες γαρίδες

200 γρ. ρύζι αρμπόριο

1 ποτήρι λευκό κρασί

600 γρ. ζωμός πουλερικών

60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

200 γρ. κρέμα γάλακτος

Ελαιόλαδο, κρεμμύδια

Σος σιτρονέλ

300 γρ. λάδι καρύδας

600 γρ. ζωμός πουλερικών

250 γρ. κρέμα γάλακτος

20 γρ. βούτυρο

50 γρ. εσαλότ

20 γρ. σκόρδο

15 γρ. πιπερόριζα φρέσκια

30 γρ. χυμός λεμονιού

Παρασκευή

Μαλακώνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το ρύζι και τσιγαρίζουμε μέχρι να γίνει διάφανο, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα.

Μουλιάζουμε το ρύζι στο λευκό κρασί και ανακατεύουμε μέχρι την πλήρη εξάτμιση του.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε λίγο λίγο το ζεστό ζωμό πουλερικών.

Ανακατεύουμε συνεχώς.

Όταν το ρύζι βράσει, μετά από 20 λεπτά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα.

Σος σιτρονέλ
Ψιλοκόβουμε τα εσαλότ, την πιπερόριζα, το σκόρδο και τη σιτρονέλ.

Τα περνάμε από το τηγάνι στο βούτυρο για να μαλακώσουν και ντεγκλασάρουμε με το χυμό λεμονιού.

Αφήνουμε το μίγμα να συρρικνωθεί σε μέτρια θερμοκρασία.

Προσθέτουμε το ζωμό πουλερικών, το γάλα καρύδας και την κρέμα γάλακτος.

Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 20 λεπτά.

Περνάμε τη σος από το μίξερ.



Σοτάρουμε τις γαρίδες.

Σερβίρουμε το ριζότο με τις γαρίδες και συνοδεύουμε με τη σος σιτρονέλ.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.