Υλικά
Υλικά
12-14 μεγάλες γαρίδες
1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι ρυζιού
1 κ.σ. τριμμένο κύμινο
2 κ.γλ. τσίλι σε σκόνη
Καλαμποκέλαιο
Πιπέρι, αλάτι
Μπούκοβο και χοντρό αλάτι για το σερβίρισμα
Παρασκευή
Πλένουμε και στραγγίζουμε τις γαρίδες.
Σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε καλά το λάδι.
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το κύμινο, το τσίλι, το πιπέρι και το αλάτι και βουτάμε τις γαρίδες μέσα στο μίγμα, φροντίζοντας να «πιάσει» παντού.
Τις τινάζουμε και τις τηγανίζουμε περίπου ένα λεπτό από κάθε πλευρά.
Τις στραγγίζουμε σε απορροφητική χαρτί, τις πασπαλίζουμε με λίγο μπούκοβο και μερικούς κόκκους χοντρού, θαλασσινού αλατιού.
Αν θέλουμε, τις σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο λάχανο, περιχυμένο με λαδολέμονο, και μουστάρδα σε κόκκους.