Follow us

Γαρίδες τηγανητές σε κρούστα μπαχαρικών

Καλωσορίζουμε τη χρυσή ώρα της Μεσογείου με ένα «ευ χαλαρώνειν» party, γάντι στο «έξω καρδιά» ταμπεραμέντο της. Μεζέδες, ήθη, IifestyIe, συμπεριφορές, αγγίγματα - πετάξτε τα ρολόγια, n ζωή είναι ωραία!

Γαρίδες τηγανητές σε κρούστα μπαχαρικών

Υλικά

Υλικά

12-14 μεγάλες γαρίδες

1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι ρυζιού

1 κ.σ. τριμμένο κύμινο

2 κ.γλ. τσίλι σε σκόνη

Καλαμποκέλαιο

Πιπέρι, αλάτι

Μπούκοβο και χοντρό αλάτι για το σερβίρισμα

Παρασκευή

Πλένουμε και στραγγίζουμε τις γαρίδες.

Σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε καλά το λάδι.

Ανακατεύουμε το αλεύρι, το κύμινο, το τσίλι, το πιπέρι και το αλάτι και βουτάμε τις γαρίδες μέσα στο μίγμα, φροντίζοντας να «πιάσει» παντού.

Τις τινάζουμε και τις τηγανίζουμε περίπου ένα λεπτό από κάθε πλευρά.

Τις στραγγίζουμε σε απορροφητική χαρτί, τις πασπαλίζουμε με λίγο μπούκοβο και μερικούς κόκκους χοντρού, θαλασσινού αλατιού.

Αν θέλουμε, τις σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο λάχανο, περιχυμένο με λαδολέμονο, και μουστάρδα σε κόκκους.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.